Hydinový šalát so sójovými klíčkami
Morčacie prsia nakrájame na pásiky a dáme do misky. Pridáme víno, sójovú omáčku, maizenu...
Syrové knedle s hokkaidovým ragú
Pečivo nakrájame na veľmi drobné kúsky, rozložíme na plech a vo vyhriatej rúre na 160 stupňov...
Losos v nori kabátiku
Jedlá pre celiatikov majú svoje pravidlá. To však neznamená, že nemôžu byť chutné a krásne....
Rybacia polievka s toastom „aioli“
Rybacie hlavy vložíme do studenej vody, pridáme polovicu z očistenej zeleniny, soľ, korenie a...
Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...
Bohatá omeleta
Vajcia rozhabarkujeme vidličkou, pridáme salámu nakrájanú na širšie pásiky a osolíme.
Staročeská omáčka ŽAHOUR II
Tento rcp je obdoba receptu Staročeská omáčka ŽAHOUR I, len s pridaním dalších aromatických ingrediencií...
Pohánkovo-ovsené karbonátky
Skúšala som už viacero receptov na zeleninové karbonátky, no tieto sú prvé čo nám chutili...
Cuketový koláč naslano
Cuketu nastrúhame, osolíme a necháme 15 minút odstáť, aby pustila vodu. Po odstátí z...
Rezancovo–mäsové placky
Rezance uvaríme v osolenej vode podľa návodu a scedíme. Varené údené mäso pokrájame na malé kocky. Rozšľahané vajcia, ...
Cookies - dvojito čokoládové
Najskor si predhrejeme ruru na 180 stupnov. V mise zmiesame suche ingrediencie, muku, sol,...
Zubáč v pivnom cestíčku s krevetovou omáčkou
Z vajec, múky, piva a minerálky pripravíme hustejšie cestíčko (minerálku použijeme na prevzdušnenie cestíčka).
Ryžovo-tvarohové knedličky s ovocným prelivom
Tento recept pre Vás pripravila Fitrecepty. Jednoduchý recept s ryžou na sladko, ktorý poslúži ako inšpirácia na raňajky, obed, desiatu či večeru....
Kuracie stehná pečené so zemiakovo-kapustovou prílohou
Jedlá pečené alebo varené v jednom hrnci sú obľúbené. Obyčajne zaberie ich príprava málo času...
Marhuľová marmeláda s jablkami
Očistené postrúhané jablká trochu podlejeme vodou, uvaríme domäkka a pretrieme. Takisto pripravíme aj dobre zrelé...
Zapečené papriky plnené ryžou
Najprv si zohrejeme rúru na 180 stupňov Celzia. Potom papriky zbavíme jadier, pozdĺžne ich rozrežeme...
Strapatý chlebík s jadrincovo-šunkovým prekvapením
Ak som ešte niekoho z Vás nepresvedčil o chuťových ale aj ekonomických výhodách využitia „jadrincov_srdiečok“ paprík, ...
Kysnuté pečivo plnené slanou tvarohovou plnkou
Výborné slané pečivo s veľmi chutnou a jednoduchou plnkou. Hodí sa do práce, na desiatu...
Zapečené broskyne
Lístkové cesto rozvaľkáme na 4 mm hrúbku. Snažíme sa vyvaľkať štvorcový tvar. Okraje zarežeme do...
Mandarínkový sen
Tento recept som dostala od svojej bývalej profesorky. Je veľmi chutný a preto ho robím vždy,...
Rajčinovo-avokádový šalát s pistáciami
Ja som tam úplne zabudla pridať granátové jablko a to som si kúsom odložila len na dnešnú...
Jahňacie kotlety s brokolicovo-zemiačkovým pyré a fazuľkami
Hodinku - dve pred prípravou si namarinujeme kotlety. Marináda je jednoduchá, nechcela som prebiť chuť...
Jahodová torta
Bola jahodová sezóna a ja som mala chuť na niečo sladké a rýchle tak som si vymyslela...
Cuketová alebo uhorková polievka
Tato polievka je veľmi dobrá v horučavach, da sa robiť aj s uhorky aj s cukety. Je...
Kráľovské korunky plnené malinovým krémom
Bielu čokoládu roztopíme. Z plastového obalu (ako na vysvedčenie) pripravíme pásiky so zubami navrchu na výrobu koruniek....