
Vrtule s cukinou
Cestoviny uvaríme vo vode. Cibuľu a cukiny pokrájame podusíme do polomäkka.

Karfiolové placky
Zo zmesi formujeme malé placky, ktoré vyprážame z oboch strán na rozpálenom tuku.

Valentínsky mrkvový koláč
Síce Valentín už bol, ale tento koláč je taký sladučký a dobručký, že si ho...

Bucatini s mrkvou a hovädzím mäskom
Spracovávala som mrkvu zo záhrady, tak som ju rovno zakomponovala aj do obedného menu.

Paprikové rezne
Ospravedlnujem sa za uvodnu foto, bolo to len tak tak v rychlosti :) 1. Krkovicu si narezeme na...

Tekvicový koláč
Hokkaido (alebo maslovú tekvicu) vydlabeme a nakrájame na kocky, uvaríme domäkka vo vode. Vodu scedíme...

Celozrnné fusilli s paradajkovou omáčkou
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájaný cesnak. Medzitým dáme do väčšieho hrnca zovrieť vodu...

Strúhaný bezlepkový koláč so slivkami
Záhrada nám ponúka ďalšie dozreté ovocie. Tým pádom máme o dôvod navyše upiecť si tento jednoduchý strúhaný bezlepkový koláč so slivkami....

Paradajkové rezy
Vyskúšala som novšiu verziu paradajkových rezov. Je jednoduchšia a chutnejšia. Paradajková šťava je už v...

Amaretto zo slivkových kôstok
Rozmýšľal som, ako využiť kôstky zo sliviek, ktoré mi zostali po varení lekváru. Našiel...

Kačica pre božieho námestníka
Majster kuchár Bartolomeo Scappi zo 16. storočia patril medzi najvýznamnejších novátorov talianskej kuchyne. Varil postupne...

Zemiakové placky (Pommes de terre galettes)
Super jednoduchý receptík - z internátu.

Plnený baklažán v postieľke z vaječných bielkov
Baklažán alebo ľuľok jedlý pochádza z východnej Indie. Je to zelenina s nízkou kalorickou hodnotou ale...

Kurací perkelt
Očistíme stehná a okoreníme ich soľou a čiernym korením, nakrájame cibuľu. Na panvici si zmiešame...

Jednoduchá ryža s hlivou
Jednoduché a zároveň chutné. Al dente ryža, jemná hliva a aromatický syr.

Japonské ihly
Sójovú a čili omáčku, víno a cukor prevaríme, prelejeme do misy a necháme vychladnúť...

Jahodový koktail
V mixeri sme si urobili z kociek ľadu triešť a časť sme dali do pohára v ktorom...

Moja vajíčková nátierka
Mňam!... Túto pomazánku robím aspoň 2-krát do mesiaca :) Nedavame do nej horcicu, mame ju...

Zeleninkové cestoviny
Kombinácia toho čo mám rada + čo bolo v chladničke. Ingrediencie sa dajú pridávať, uberať,...

Francúzske toasty bez lepku
V mise si rozmiešame vidličkou vajcia s mliekom, pridáme škoricu, muškátový orech, soľ a...

Dotur
Je to jednoduché denné jedlo Kalmyckých pastierov. Je ťažko povedať, či je dotur hustá...

Adventné mecheche
Pôvodne z toho malo vzniknúť moje obľúbené, trochu zabudnuté študentské jedlo - cícer v zemiakovej kaši....

Stehienka v slaninkovom župane
Mäso vyklepeme vo fólii po obidvoch stranách, vrchnú fóliu odstránime a na vyklepaný plátok dáme syr,...

Jesenný teplý šalát s pečenou červenou repou
Teplý šalát s pečenou červenou repou vynikajúco chutí s akýmkoľvek lahodným mäkkým syrom...

Cookies s parmskou šunkou a nivou
Rúru predhrejeme na 200 °C. Zmiešame múku, kypriaci prášok, soľ, čierne korenie, ...

Banánové nanuky
Banány olúpeme a rozkrojíme na polovicu . Každý kusok napíchneme na drievko od nanuka.

Paprikovo-hubový hrniec s ryžou (eintopf)
Zaváranie nemá konca-kraja a tak vymýšľam, ako rýchlo medzitým zasýtiť aj hladné krky. Väčšina slovenských...

Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...

Banánový chlebík
Jednoduchý chutný sladký chlebík vhodný aj pre vegánov. :) recept mám z internetu.