Foto: sracz
Že sa pri vajíčkovej omelete už nedá nič nové vymyslieť? Tak to by som sa teda na to pozrel! Keď trošku pouvažujem, potrebujem zodpovedať Zobraziť celý popisŽe sa pri vajíčkovej omelete už nedá nič nové vymyslieť? Tak to by som sa teda na to pozrel! Keď trošku pouvažujem, potrebujem zodpovedať na 3 otázky. Po 1.) čo doma „zavadzia, či prekáža“? Po ½ červenej cibule a kápie, otvorený mrazený hrášok, plátky slaniny a jadrovníky; ostatné, čo v dobrej domácnosti, nikdy nechýba. Po 2.) komu bude prestretá, či koho ňou chcem „ohúriť, či očariť“? Predsa svoju nadriadenú ½! No a po 3.) čo od toho, či za to, očakávam, či dostanem? Obdiv a „Ty můj kvítku …"!
porcia
príprava
tepelná úprava
Suroviny
50 g údená |
|
1-2 PL |
|
1/2 ks |
|
4 ks jadrovníky |
|
1/2 ks |
|
1 PL čerstvé |
|
100-120 g mrazený |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 ks čerstvé |
|
1 halúzka na ozdobu |
|
Postup
-
1
… všetko potrebné sa bez problémov „nasáčkovalo“ do mojej obľúbenej „pomocníčky“, panvice s nepriľnavým povrchom
-
2
pokrájal som údenú slaninu, po ½ červenej cibule a kápie a „naplátkoval“ 4 jadrovníky zelených mäsitých paprík (vedľa cibule sú „odkrojky“ ich tvrdších horných častí)
-
3
na prípravnej panvici si opiekol prerastenú údenú slaninu a keď „dostala“ peknú červenohnedú farbu, „čvirkol“ som ku nej PL rastlinného oleja (ak je výpeku dostatok, olej nepridávam), vsypal ½ červenej cibule pokrájanú na dlhšie pásiky, premiešal a orestoval na „priehľadno“
-
4
príležitosť dostali aj plátky jadrovníkov a kúsky kápie (tri „Céčka“ som odložil na ozdobu); vzápätí opäť premiešal a orestoval až sa „napili“ výpeku
-
5
následne som restovanie „stopol“ PL masla
-
6
po jeho rozpustení, vsypal posledného „spoluhráča“, za hrsť mrazeného hrášku, premiešal a odstavil
-
7
na „zelenej“ panvici som z dvoch jemne osolených a vymiešaných vajíčok upiekol „tenkostennú“ omeletu,
-
8
na ktorú som rozložil už „netrpezlivo čakajúcu“ voňavú náplň
-
9
hotové „dielo“ som nechal zošmyknúť na okraj panvice, ľavou rukou podložil servírovací plytký tanier, polovicu omelety som nechal skĺznuť na tanier a pravou rukou preložil na ½
-
10
ozdobil halúzkou čerstvej petržlenovej vňate a „Céčkami“ kápie a za horúca ponúkol mojej čakajúcej hladnej krajšej ½ na raňajky. Chutilo a odmena bola úžasná!!!
-
11
ďalší dvaja z pravidelných návštevníkov našej záhrady; zajac (ten má ušnice dlhšie), ktorého som odfotil cez okno mojej pracovne
-
12
a králik (s kratšími ušnicami, kotí sa a prespáva v nore), ktorý ma bližšie k sebe nepustil. Na tento záber som musel dlho a trpezlivo čakať !
Diskusia k receptu