Omeleta s voňavou náplňou fotorecept

sracz - fotkasracz, 26. septembra 2014
Omeleta s voňavou náplňou (fotorecept)
Foto: sracz

Že sa pri vajíčkovej omelete už nedá nič nové vymyslieť? Tak to by som sa teda na to pozrel! Keď trošku pouvažujem, potrebujem zodpovedať Zobraziť celý popisŽe sa pri vajíčkovej omelete už nedá nič nové vymyslieť? Tak to by som sa teda na to pozrel! Keď trošku pouvažujem, potrebujem zodpovedať na 3 otázky. Po 1.) čo doma „zavadzia, či prekáža“? Po ½ červenej cibule a kápie, otvorený mrazený hrášok, plátky slaniny a jadrovníky; ostatné, čo v dobrej domácnosti, nikdy nechýba. Po 2.) komu bude prestretá, či koho ňou chcem „ohúriť, či očariť“? Predsa svoju nadriadenú ½! No a po 3.) čo od toho, či za to, očakávam, či dostanem? Obdiv a „Ty můj kvítku …"!

1
porcia
7 minút
príprava
7÷10 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g údená
1-2 PL
1/2 ks
4 ks jadrovníky
1/2 ks
1 PL čerstvé
100-120 g mrazený
podľa chuti
podľa chuti
2 ks čerstvé
1 halúzka na ozdobu




Postup

  1. 1

    … všetko potrebné sa bez problémov „nasáčkovalo“ do mojej obľúbenej „pomocníčky“, panvice s nepriľnavým povrchom

    Omeleta s voňavou náplňou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pokrájal som údenú slaninu, po ½ červenej cibule a kápie a „naplátkoval“ 4 jadrovníky zelených mäsitých paprík (vedľa cibule sú „odkrojky“ ich tvrdších horných častí)

    Omeleta s voňavou náplňou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na prípravnej panvici si opiekol prerastenú údenú slaninu a keď „dostala“ peknú červenohnedú farbu, „čvirkol“ som ku nej PL rastlinného oleja (ak je výpeku dostatok, olej nepridávam), vsypal ½ červenej cibule pokrájanú na dlhšie pásiky, premiešal a orestoval na „priehľadno“

    Omeleta s voňavou náplňou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    príležitosť dostali aj plátky jadrovníkov a kúsky kápie (tri „Céčka“ som odložil na ozdobu); vzápätí opäť premiešal a orestoval až sa „napili“ výpeku

    Omeleta s voňavou náplňou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    následne som restovanie „stopol“ PL masla

    Omeleta s voňavou náplňou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    po jeho rozpustení, vsypal posledného „spoluhráča“, za hrsť mrazeného hrášku, premiešal a odstavil

    Omeleta s voňavou náplňou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    na „zelenej“ panvici som z dvoch jemne osolených a vymiešaných vajíčok upiekol „tenkostennú“ omeletu,

    Omeleta s voňavou náplňou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    na ktorú som rozložil už „netrpezlivo čakajúcu“ voňavú náplň

    Omeleta s voňavou náplňou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    hotové „dielo“ som nechal zošmyknúť na okraj panvice, ľavou rukou podložil servírovací plytký tanier, polovicu omelety som nechal skĺznuť na tanier a pravou rukou preložil na ½

    Omeleta s voňavou náplňou (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ozdobil halúzkou čerstvej petržlenovej vňate a „Céčkami“ kápie a za horúca ponúkol mojej čakajúcej hladnej krajšej ½ na raňajky. Chutilo a odmena bola úžasná!!!

    Omeleta s voňavou náplňou (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ďalší dvaja z pravidelných návštevníkov našej záhrady; zajac (ten má ušnice dlhšie), ktorého som odfotil cez okno mojej pracovne

    Omeleta s voňavou náplňou (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a králik (s kratšími ušnicami, kotí sa a prespáva v nore), ktorý ma bližšie k sebe nepustil. Na tento záber som musel dlho a trpezlivo čakať !

    Omeleta s voňavou náplňou (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

tatranka
Tá farebná a chutná náplň je lákavá.Najprv som sa najedla očami a bolo by naozaj treba tvoju pochúťku vyskúšať.
babkamt
verím, že omeleta tvojej polovičke chutila. A ako veľmi - podľa toho bola aj odmena:-) Neprezradíš aká?
jamarlen
chystáš sa aj na tých zajačikov, sezóna začína:))
salinka
Veľmi dobre si to vymyslel, nechám sa inšpirovať:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia