Bezlepkové parmezánové krekry
Foto: novalim
40
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
15-20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Mäkké maslo, parmezán, mandľovú múku premiešame v miske lyžicou, pridáme vajcia a zamiešame. Prisypeme ryžovú múku a Promix UNI, soľ a rukou premiesime do kompaktného, mäkkého a trochu lepkavého cesta.
- 2
Cesto naplníme do striekačky na koláčiky, rovnako dobre nám poslúži zdobiace vrecko s hviezdicovitou špičkou. Na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame malé hviezdičky a do stredu každej dáme oriešok.
- 3
Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi 15-20 minút do zlatohneda.
- 4
Namiesto hviezdičiek môžeme cesto vytvarovať do guličiek, tie kladieme na plech, palcom vtlačíme do stredu priehlbinu a do tej dáme napríklad rajčinovú sugo omáčku s oreganom a bazalkou.
Tiež syrové krekry:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu