Tento recept sa mi prisnil. Ale vážne. Hneď na druhý deň som ho pripravil v tzv beta-verzii a napodiv celej rodine chutil. Dostal som Zobraziť celý popisTento recept sa mi prisnil. Ale vážne. Hneď na druhý deň som ho pripravil v tzv beta-verzii a napodiv celej rodine chutil. Dostal som rád hliníkovej lyžičky.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
0,5 kg (mix) |
|
20 dkg |
|
6 ks (uvarené) |
|
2 ks (surové) |
|
2 kg (varené v šupke) |
|
(na vymastenie pekáča) |
|
cca 10 dkg (strúhaný) |
|
0,2 l |
|
|
|
|
|
na opekanie |
|
6 ks (plátky) |
|
2 ks (nasekaná nadrobno) |
|
2 - 3 ks (strúčiky) |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Zemiaky uvarené v šupke ošúpeme a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pokrájame na tenké plátky a rozdelíme na 3 časti.
- 2
na panvici necháme rozpáliť masť, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak a krátko zapeníme. Pridáme mleté mäso, posolíme (môžeme použiť aj vegetu), pridáme lyžicu sójovej omáčky a pražíme asi 15 minút.
- 3
Do vymasteného pekáča rozložíme rovnomerne 1/3 uvarených a nakrájaných zemiakov, posolíme a pokoreníme (toto robíme pri každej vrstve) na to natrieme vrstvu upraženého mletého mäsa a zakryjeme druhou tretinou zemiakov. Na zemiaky položíme plátky šunky a na šunku nakrájané vajcia. Zakryjeme poslednou tretinou zemiakov. Rukou opatrne pritlačíme.
- 4
V hrnčeku si rozmiešame smotanu s dvoma vajciami a zalejeme zmes na pekáči. Nakoniec navrch naukladáme plátky slaniny a posypeme parmezánom. Zapekáme vo vyhriatej rúre na 200 ° cca 10 min a potom stiahneme teplotu na 160° a zapekáme ešte 20 min, pokiaľ sa na vrchu neurobí kôrka. (teplovzdušná rúra a plyn - 20°). Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu