Capa-negra (vraj)

garanco - fotkagaranco, 12. mája 2014
Capa-negra (vraj)
Foto: garanco

Nedávno pridala @Eldina prípravky zo zelených orechov. Ja sušenými zelenými orechmi ochucujem alkohol, nechcem tu propagovať ani alkohol, ani žiadnu značku alkoholu. Zobraziť celý popisNedávno pridala @Eldina prípravky zo zelených orechov. Ja sušenými zelenými orechmi ochucujem alkohol, nechcem tu propagovať ani alkohol, ani žiadnu značku alkoholu. Tento postup je môj a v rodine sme ho z humoru nazvali podľa jedného koňaku...

10 minút
príprava

Suroviny

1 l (vodka alebo kalvados)
4 štvrtinky
1 ČL




Postup

  1. 1

    Sušené orechy z minulého roka vyzerajú asi takto:

    Capa-negra (vraj) - obrázok 1
  2. 2

    Do litrovej fľaše dáme štvrtinky orechov, vanilínový cukor a zalejeme alkoholom (použite kvalitnú vodku).

    Capa-negra (vraj) - obrázok 2
  3. 3

    Obsah premiešajte a nechajte vylúhovať asi 10 - 14 dní. Občas fľašou potraste a kontrolujte zrakom, aký tmavý chcete mať "koňak". Potom cez plátno, alebo cez vatu preceďte a s mierou užívajte.

    Capa-negra (vraj) - obrázok 3

Diskusia k receptu

radulienka
Pekný recept, ale musia byť tie orechy sušené, či možno použiť aj čerstvé? Vďaka za odpoveď...
babucka
Urcite vyskusam ale az o rok ked si nasusim zelene orechy
garanco
@radulienka , z čerstvými nemám skúsenosť, ale čerstvé viac farbia. Možno vyskúšaš z menšieho množstva a budeš sledovať intenzitu sfarbenia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia