Foto: jody
Rada sa nechám inšpirovať. A tiež je pravdou, že sa nikdy do podrobností nedržím receptu. Vždy niečo pomením. Tentokrát ma zaujal tento recept: Zobraziť celý popisRada sa nechám inšpirovať. A tiež je pravdou, že sa nikdy do podrobností nedržím receptu. Vždy niečo pomením. Tentokrát ma zaujal tento recept: http://baranek.blog.sme.sk/c/231762/Varime-s-Medvedom-Plneny-karfiol.html
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Karfiol v celku uvaríme do mäkka (nerozvarte ho :-))
-
2
Medzitým v kastrólku rozpustíme olej s maslom, popražíme na tom trochu múky, zalejeme trochou mlieka (stále šľaháme)...
-
3
...potom postupne pridávame zemiakové cesto v prášku...
-
4
...a podlievame vývarom z karfiolu. A takto za ustavičného šľahania a pridávania (múka, cesto, vývar) uvaríme hustý bešamel.
-
5
Ochutíme soľou a čiernym korením. A necháme vychladnúť.
-
6
Údený syr nakrájame na hranolčeky a pokúsime sa ho narvať pomedzi ružice karfiolu. :-)
-
7
Takto nejako. :-)
-
8
Do vychladnutého bešamelu zamiešame vajíčko.
-
9
Karfiol sme si medzitým položili do plechu na olejom potretý pečiaci papier a teraz naň napatláme celú zmes.
-
10
Nejako takto. A šup s tým do trúby.
-
11
No, mohla som to ešte pripiecť, ale bála som sa, že prihorí. :-)
-
12
Servírujeme s kopčekom kyslej smotany a pecúškami (predchádzajúci recept).
Ale bez údeného mäsa.
rada chodim na ich blog ;-)
Priatel to priliehavo nazval: modzog :)