Kuriatko plné gaštanov

Štefan Šesták
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 10. júna 2012
Kuriatko plné gaštanov
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks, väčšie
500 g, čerstvé
300 g
3 ks
200 g
100 g
100 ml
100 ml




Postup

  1. 1

    Žemle nakrájame na kocky a dáme do vhodnej nádoby. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na masle a pridáme k žemliam. Gaštany nakrájame a tiež pridáme k zmesi. Nakoniec pridáme vajcia a mlieko, osolíme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a všetko spolu zľahka premiešame.

  2. 2

    Umyté a osušené kurča zvnútra osolíme a naplníme tromi štvrtinami pripravenej zmesi. Potom ho položíme na chrbát, kožu medzi prsami a nohou nadvihneme a do vzniknutého otvoru natlačíme zvyšnú plnku.

  3. 3

    Z oleja, mletej papriky, rasce a soli urobíme zmes a potrieme ňou kurča. Podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 oC. Počas pečenia podlievame výpekom.

Diskusia k receptu

grandma
Vyzerá fantasticky, kurča mám rada a gaštany tiež.
elekra
Môžem sa spýtať? Tie gaštany tam idú surové?
vcelka
Medzi surovinami sa píše o čerstvých gaštanoch, takže asi surové...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia