Kuriatko plné gaštanov
Štefan Šesták
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 10. júna 2012
šéfkuchár Grand Hotela Bellevue v Hornom Smokovci, 10. júna 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žemle nakrájame na kocky a dáme do vhodnej nádoby. Nadrobno nakrájanú cibuľu opečieme na masle a pridáme k žemliam. Gaštany nakrájame a tiež pridáme k zmesi. Nakoniec pridáme vajcia a mlieko, osolíme, pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a všetko spolu zľahka premiešame.
- 2
Umyté a osušené kurča zvnútra osolíme a naplníme tromi štvrtinami pripravenej zmesi. Potom ho položíme na chrbát, kožu medzi prsami a nohou nadvihneme a do vzniknutého otvoru natlačíme zvyšnú plnku.
- 3
Z oleja, mletej papriky, rasce a soli urobíme zmes a potrieme ňou kurča. Podlejeme vodou a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 oC. Počas pečenia podlievame výpekom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu