Prepeličie prsičká na šaláte Coleslaw fotorecept

Roman Horváth
šéfkuchár Alexandra Šport hotela v Púchove, 27. mája 2011
Prepeličie prsičká na šaláte Coleslaw (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

z 2 prepeličiek, upečené
1/2 hlávky
2 ks
1 ks malá
2 PL
100 g
100 g
1 ks
1 KL
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Kapustu najemno nastrúhame, posolíme a necháme chvíľu postáť, aby zmäkla a vytiekla z nej šťava.

  2. 2

    Mrkvu tiež nastrúhame, cibuľu najemno pokrájame a primiešame ku kapuste.

  3. 3

    Pripravíme si zálievku, ochutíme roztlačeným cesnakom, všetko premiešame a servírujeme s nakrájanými prepeličími prsičkami.

Diskusia k receptu

marienka44
Skoda, ze nie je uvedeny aj postup pripravy zalievky. Nezda sa mi, ze sa pomiesa oliv. olej a majoneza. Spoji sa to vobec?
honestka
@Marienka : Coleslaw salat je tu velmi popularny a nechyba v zidanej fast food, restaurcaii, pri picnic ci domacom pohosteni.
Avsak je velmi dolezite a potrebne aby sa nechal niekolko hodin v marinade pred samotnym papkanim, pretoze iba vtedy sa vsetky suroviny spoja dokopy.
Na rozdiel od inych zeleninovych salatov Nikdy sa nerobi narychlo ako trebarz "Caesar salad".
anajka
Tie prepeličie prsíčka sú akési veľké?Veď prepelička celá sa zmestí do dlane.Inak recept je veľmi zaujímavý a iste ho skúsim lebo prepeličky robievam rada.