Foto: martina34
Je množstvo receptov, čí návodov ako variť kapustnicu. Túto som trošku prispôsobila delenej strave. Vznikol chutný bielkovinový receptík.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 kg |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
1 dl |
|
100 g |
|
4 PL |
|
1/2 kocky |
|
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
1 PL |
|
štipka |
|
štipka |
|
podľa chuti |
|
1-2 ks |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme kurací bujón, zalejeme ho vriacou vodou, asi 2,5 dcl a do neho namočíme sójovú drť. Pripravíme si cibuľu, nakrájame ju na drobno a necháme postáť. Do hrnca si na dno dáme olej a keď sa zohreje, pridáme polovicu cibule a krátko ju opečieme, pridáme štipku červenej papriky, kyslú kapustu a bobkový list, prípadne ak kupenská kapusta nemá rascu ani čierne celé korenie, pridáme aj to. Dobre premiešame a podlejeme vodou, pridáme aj paradajkový pretlak a necháme kým sa začne variť.
- 2
Zatiaľ si zmiešame mleté kuracie mäsko so sójovou drťou, ktorú sme zliali a prebytočný vývar trochu vyšmýkali. Pridáme vajíčko, cibuľku, pretlačený cesnak, rascu, korenie, papriku a soľ. Dobre premiešame a do vriacej kapusty vkladáme lyžičou halušky z pripravenej mäsovej zmesi. Necháme povariť asi 10-15 minút a odstavíme. Ak je treba dochutíme soľou, korením alebo štipkou cukru ( iba pre chuť, cukor je sacharid).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu