Poulet au vin (kurča na víne) fotorecept

andys - fotkaandys, 10. marca 2011
Poulet au vin (kurča na víne) (fotorecept)
Foto: andys

Tento recept má s Francúzskom spoločné oveľa viac ako francúzske zemiaky či francúzska polievka ;) Recept je prispôsobený slovenským reáliám, aby sa všetky suroviny Zobraziť celý popisTento recept má s Francúzskom spoločné oveľa viac ako francúzske zemiaky či francúzska polievka ;) Recept je prispôsobený slovenským reáliám, aby sa všetky suroviny dali kúpiť v najbližších potravinách (prípadne v najbližšej záhradke).

6
porcií
30 minút
príprava
50-60 minút
na 165-180 °C

Suroviny

1 ks
250 g
1-2 ks
2-3 strúčiky
100 g
2 dl
2 dl




Postup

  1. 1

    Kurča rozdelíme na porcie, ktoré osolíme a necháme chvíľku odležať.

    Poulet au vin (kurča na víne) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistenú cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, cesnak nakrájame na plátky.

    Poulet au vin (kurča na víne) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na menšie kúsky nakrájame aj slaninu, šampiňóny nakrájame na plátky.

    Poulet au vin (kurča na víne) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V ohňovzdornej nádobe na malom množstve oleja opražíme slaninu, cibuľu a cesnak.

    Poulet au vin (kurča na víne) (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme kúsky kuraťa, ktoré pražíme, kým sa mäso nezatiahne.

    Poulet au vin (kurča na víne) (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme šampiňóny, bobkový list a na drobno nasekaný tymian.

    Poulet au vin (kurča na víne) (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podlejeme červeným vínom a necháme krátko dusiť prikryté vo vyhriatej rúre. Po asi 10 minútach prilejeme kurací vývar a v rúre pečieme prikryté asi 35 - 40 minút.

    Poulet au vin (kurča na víne) (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pred dopečením odkryjeme, aby kuriatko malo chrumkavú kôrku. Takto pečieme 5 - 10 minút. Hotové kurča podávame so zemiakmi s petržlenovou vňaťou alebo s francúzskou bagetkou. Dobrú chuť :)

    Poulet au vin (kurča na víne) (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

tonicka53
Fajnový recept, stojí za vyskúšanie, ukladám si ho. Perfektne nafotený, chválim ťa.
tizian1cat
@andys :vcera mi dosiel nový liatinový hrniec, pýtala som sa muža, čo v ňom prvé urobíme, teraz už viem, díky za recept...:-)))
sjuz
mňam! Vynikajúce - jednoduché a pritom chuťovo výrazné. Ukladám do KK.
jerica
samé dobré suroviny, ukladám si do chlievika v KK aj v túto nedeľu vyskúšam:-)
marienka44
@Andys ,pozor pri podlievaní cervenym vínom a vyvarom, ak sa to robi v ohnovzdornej nadobe. Ked je prilievana tekutina studena, praskne!!! Ja by som to celé premiestnila do inej nadoby, kde nehrozí toto nebezpecenstvo. :-)
andys
Všetkým vám ďakujem za komentáre :)
@tizian1cat a @jerica - potom dajte vedieť, či chutilo :)
@marienka - víno pridávam izbovej teploty, vývar ide teplý priamo z hrnca, aby sa pokrm neschladil, takže žiadne nebezpečenstvo prasknutia nehrozí :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia