Foto: andys
Tento recept má s Francúzskom spoločné oveľa viac ako francúzske zemiaky či francúzska polievka ;) Recept je prispôsobený slovenským reáliám, aby sa všetky suroviny Zobraziť celý popisTento recept má s Francúzskom spoločné oveľa viac ako francúzske zemiaky či francúzska polievka ;) Recept je prispôsobený slovenským reáliám, aby sa všetky suroviny dali kúpiť v najbližších potravinách (prípadne v najbližšej záhradke).
porcií
príprava
na 165-180 °C
Postup
-
1
Kurča rozdelíme na porcie, ktoré osolíme a necháme chvíľku odležať.
-
2
Očistenú cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, cesnak nakrájame na plátky.
-
3
Na menšie kúsky nakrájame aj slaninu, šampiňóny nakrájame na plátky.
-
4
V ohňovzdornej nádobe na malom množstve oleja opražíme slaninu, cibuľu a cesnak.
-
5
Pridáme kúsky kuraťa, ktoré pražíme, kým sa mäso nezatiahne.
-
6
Pridáme šampiňóny, bobkový list a na drobno nasekaný tymian.
-
7
Podlejeme červeným vínom a necháme krátko dusiť prikryté vo vyhriatej rúre. Po asi 10 minútach prilejeme kurací vývar a v rúre pečieme prikryté asi 35 - 40 minút.
-
8
Pred dopečením odkryjeme, aby kuriatko malo chrumkavú kôrku. Takto pečieme 5 - 10 minút. Hotové kurča podávame so zemiakmi s petržlenovou vňaťou alebo s francúzskou bagetkou. Dobrú chuť :)
@tizian1cat a @jerica - potom dajte vedieť, či chutilo :)
@marienka - víno pridávam izbovej teploty, vývar ide teplý priamo z hrnca, aby sa pokrm neschladil, takže žiadne nebezpečenstvo prasknutia nehrozí :)