Rödgrön fazuľka

martinis - fotkamartinis, 27. novembra 2012
Rödgrön fazuľka
Foto: martinis

Zelené fazuľkové lusky na cibuľke a cesnaku s paradajkami.

1
porcia
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 ks
1 strúčik
1 PL
1 ks (v konzerve)
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Očistenú, pokrájanú fazuľku varíme v osolenej vode 15 minút, potom scedíme a necháme odkvapkať.

  2. 2

    Cibuľu pokrájame na malé kocky, cesnak pretlačíme a na lyžici oleja dusíme na miernom ohni 5 minút. Pridáme paradajky z konzervy, petržlenovú vňať, lyžicu cukru a mleté čierne korenie, premiešame, vsypeme fazuľku a ešte chvíľu podusíme.

  3. 3

    Podávame s ľubovoľnou prílohou, vhodné sú zemiaky, ale aj ryža. Dobrú chuť O:)

Diskusia k receptu

beaatrix
vyzerá to super,dúfam,že môže byť fazulka aj z konzervy
fialka49
martinis, vieš, ako potrebujeme takéto zdravé a chutné receptíky? Díky.
mijaita
@Martinis tohle kdo neochutnal, nevi o co prichazi. Varim ve dvou podobach - jen na desertnim talirku a mene rajcat, jako predkrm v libanonske restauraci a ja hlavni jidlo varim stejne jako ty, hele :-)





Famozni !
vierutt
Doteraz som fazuľku robila iba na cesnaku, ale toto vyzerá výborne. Šťavnato. Krásne, jednoduché...
sherin
mily sikovny @Martinis :), tymto zdravym receptom si ma velmi potesil :), gratulujem a cakam sa na tvoje recepty :), KK
nazarboncuk
robím podobné, je to veľmi chutné! vyskúšaj k tomu biely jogurt, pekne to celé jedlo oživí :)
martinis
@beaatrix : ale iste, ja som použil mrazenú z letných zásob, až mi dôjde tak tiež prejdem na "konzervovú" :)
@filaka49 : tak to je vzájomné, mne sa zasa hodil recept na tvoje sušené jablká, chystám sa v najbližšej dobe vyskúšať O:)
@mijaita : vyzerá to naozaj podobne, super ! potvrdzujem, vynikajúce jedlo, mňam, ako predjedlo je to tiež zaujímavý nápad :P
@vierutt , @irenaw , @pacik , @sherin : ďakujem, som rád že môžem svojim receptom spestriť vaše stoly :))
@nazarboncuk : to je dobrá myšlienka, tá chuť môže byť zaujímavá, stojí za vyskúšanie, ďakujem ! ;-)
slavka2012
Mam podobny recept, vola sa Baskicka fazulka a okrem zelenej fazulky, rajcin, cibule, cesnaku a olivoveho olejatam idu este vajicka, ktore sa pred dohotovenim rozklepnu do zmesi a nechaju uvarit.
martinis
ďakujem vám za všetky kladné reakcie, aj za nápady s krúpami a tými vajíčkami, oba úpravy by sa iste oplatilo vyskúšať :) všetkým prajem dobrú chuť a zdarnú prípravu :O)
kukulienka71
Dovolím si tvrdiť, že bez cukru by to nebolo ono. Tak dobré jedlo, že až! Trošku som zmenila postup, všetko v jednej panvici, mrazené fazuľky, soľ, korenie, cibuľa, cesnak, cukor, to všetko v tom poradí opekané kým fazuľka zmäkla, potom paradajky a vňať.


kukulienka71
@kukulienka71 (19.4.2023 18:19)
Príloha slovenská ryža, ako @mijaita 😃 pripomína mi to španielsku misu z morčaciny, na ktorú tu mám recept, len bez mäsa. Veľmi sme si pochutili, vďaka. Mám ten recept uložený x rokov.







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia