Hovädzí hamburger plnený plesňovým syrom
Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 6. júla 2014
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 6. júla 2014

Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 600 g (pliecko alebo vysoká roštenka) |
|
| 80 g |
|
| 4 ks |
|
| 3 strúčiky |
|
| 1 ks |
|
| 4 ks veľké |
|
| 250 g |
|
| 50 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 1 PL |
|
| 20 g |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso zomelieme spolu s cesnakom a cibuľou, osolíme, okoreníme, pridáme worcesterskú omáčku. Navlhčenými rukami vytvarujeme guľky, do stredu ktorých dáme Hermelín nakrájaný na kocky. Mäso dáme do chladničky odležať.
- 2
Grilovací rošt potrieme olejom, poukladáme naň mäso, ktoré pečieme sedem minút. Žemle rozkrojíme, natrieme ich maslom a upečieme dochrumkava.
- 3
Hotové hamburgery dáme do žemle, pridáme grilované paradajky. Môžeme použiť aj inú zeleninu. Prelejeme kôprovým dresingom, ktorý pripravíme zmiešaním smotany s kôprom, medom, citrónovou šťavou a soľou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu