Hovädzí hamburger plnený plesňovým syrom

Miroslav Hužvár
šéfkuchár hotela Yasmin v Košiciach, 6. júla 2014
Hovädzí hamburger plnený plesňovým syrom
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
35 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (pliecko alebo vysoká roštenka)
80 g
4 ks
3 strúčiky
1 ks
4 ks veľké
250 g
50 g
1 ks
1 PL
1 PL
20 g




Postup

  1. 1

    Hovädzie mäso zomelieme spolu s cesnakom a cibuľou, osolíme, okoreníme, pridáme worcesterskú omáčku. Navlhčenými rukami vytvarujeme guľky, do stredu ktorých dáme Hermelín nakrájaný na kocky. Mäso dáme do chladničky odležať.

  2. 2

    Grilovací rošt potrieme olejom, poukladáme naň mäso, ktoré pečieme sedem minút. Žemle rozkrojíme, natrieme ich maslom a upečieme dochrumkava.

  3. 3

    Hotové hamburgery dáme do žemle, pridáme grilované paradajky. Môžeme použiť aj inú zeleninu. Prelejeme kôprovým dresingom, ktorý pripravíme zmiešaním smotany s kôprom, medom, citrónovou šťavou a soľou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia