Čakanka s roquefortom fotorecept
Foto: kucharka
Keď moji svokrovci v r. 1957 išli na svadobnú cestu do Paríža, ubytovali sa v jednom luxusnom hoteli. Na večeru mali čakankový šalát. Mladej Zobraziť celý popisKeď moji svokrovci v r. 1957 išli na svadobnú cestu do Paríža, ubytovali sa v jednom luxusnom hoteli. Na večeru mali čakankový šalát. Mladej neveste veľmi zachutil a pýtala si recept. Ten jej však nechceli a nechceli dať. Až na druhý deň, keď sa kuchár dozvedel, že je to ich svadobná cesta, dal jej recept ako svadobný dar. Ja sa s vami o ten recept podelím, ale pozor : je to TOP Secret ! :-)))
porcie
príprava
Postup
-
1
Očistíme a umyjeme čakanku.
-
2
Nakrájame ju na koliečka.
-
3
Pripravíme roquefort. Môže byť aj podobný typ syru, napr. Niva alebo Gorgonzola.
-
4
Roquefort polámeme na kúsky a spolu so smotanou rozmixujeme.
-
5
Ak je potrebné, pridávame smotanu alebo syr. Omáčka by mala mať konzistenciu hustejšieho jogurtu.
-
6
Vylejeme na čakanku a dobre premiešame. Posypeme nasekanými orechami.
-
7
Hotovo. Dobrú chuť.
@klukodvody , áno, s chlebom, či už opečeným alebo čerstvým, je to chutná "papanica".
Ešte raz ďakujem a pekný večer. ( Alebo radšej - dobrú noc a pekné sníčky, najlepšie o nejakom dobrom jedle ... ))))
Pekny den.
škoda, že ťa doma nenaučili slušnému správaniu. Medzi slušnými ľuďmi sa vie, že na jedlo sa nehovorí "fuj". Už len z úcty k tým, ktorí na žiadne jedlo nemajú
Tomu sa hovorí kakaová intuícia, "obežnica" je v činnosti.