Halušky s paradajkovou omáčkou

3sandra3 - fotka3sandra3, 18. augusta 2011

:-)

Suroviny

150 g uvarené v šupke
podľa chuti
podľa potreby
1 ks
podľa potreby
200 g
1 ks
200 g
trocha
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme, postrúhame na jemnom strúhadle, v strede urobíme jamku, osolíme, do jamky vyklepneme vajce a pomocou noža premiešame. Pridáme toľko múky, aby vzniklo vláčne polotuhé cesto, z ktorého vytvoríme valček hrubý asi 3 cm, nožom odkrajujeme kúsky, každý jemne stlačíme vidličkou, vložíme do vriacej osolenej vody a po vyplávaní na povrch varíme asi 5 minút.

  2. 2

    Halušky vyberieme, preložíme do misy, pokvapkáme olejom a premiešame.

  3. 3

    Na troche oleja opražíme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané huby, olúpané a pokrájané paradajky, osolíme a dusíme 5 minút. Omáčku ochutíme cukrom a podávame s haluškami, posypané pokrájanou bazalkou.

Diskusia k receptu

karolka
Zaujímavé, ešte som o takom nepočula, ale môže to byť dobré, osobne mám veľmi rada paradajkovú omáčku
marienka44
@Karolka ,to nie su tie typicke slovenske halusky, lebo tie sa robia zo surovych zemiakov. Tieto Tvoje halusky su vlastne zemiakove cesto, ktore sa pouziva na slivkove knedliky. Ale aj tak to moze byt dobre. Odkial je Tvoj nezvycajný recept?
evanaaa
To sú asi gnocchi, aspoň podobné, ale bývajú chutné.
evanaaa
To sú asi gnocchi, aspoň podobné, ale bývajú chutné.
modrykamen
Podľa mňa (slovenské) halušky to nie sú, ale nemecké, či talianske gnocchi. Medzi Nemeckom a Slovenskom sú Čechy, a tam sa robia "chlupaté knedliky" (pol na pol surové a varené zemiaky).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia