:-)
Suroviny
150 g uvarené v šupke |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
200 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
trocha |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme, postrúhame na jemnom strúhadle, v strede urobíme jamku, osolíme, do jamky vyklepneme vajce a pomocou noža premiešame. Pridáme toľko múky, aby vzniklo vláčne polotuhé cesto, z ktorého vytvoríme valček hrubý asi 3 cm, nožom odkrajujeme kúsky, každý jemne stlačíme vidličkou, vložíme do vriacej osolenej vody a po vyplávaní na povrch varíme asi 5 minút.
- 2
Halušky vyberieme, preložíme do misy, pokvapkáme olejom a premiešame.
- 3
Na troche oleja opražíme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistené pokrájané huby, olúpané a pokrájané paradajky, osolíme a dusíme 5 minút. Omáčku ochutíme cukrom a podávame s haluškami, posypané pokrájanou bazalkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@marienka44 recept mám od kamarátky