Foto: elixir
Zeleninové jedlo doplnené bielkovinami z tvarohu.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
45-50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na drobno, dáme do zapekacej misy. Premiešame s lyžicou oleja, osolíme, okoreníme a dáme piecť na 45 minút.
- 2
Medzitým do zmäknutého masla vmiešame umytú, osušenú a posekanú petržlenovú vňať a ošúpaný, na drobno nakrájaný cesnak.
- 3
Kukuricu zbavíme listov, dobre opláchneme vo vode, nakrojíme v strede a prelomíme na polovice. Tie potom obalíme v maslovej zmesi, preložíme do alobalu vhodnej veľkosti a zabalíme, dáme k zemiakom do rúry a dusíme cca pol hodinu.
- 4
Na záver po upečení dáme zemiaky s kukuricou na taniere, pridáme čerstvé na menšie časti nakrájané paradajky, reďkovky a tvaroh.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Keď som bola malá, pri našom sídlisku bolo malé kukuričné pole, vždy v lete sa zasypalo kukuricami. Akosi to pre mňa od tých čias patrí k letu. :)
Ďakujem vám za nahliadnutie a milé slová.