Kukurica so zemiakmi, paradajkami a tvarohom

elixir - fotkaelixir, 4. júla 2015
Kukurica so zemiakmi, paradajkami a tvarohom
Foto: elixir

Zeleninové jedlo doplnené bielkovinami z tvarohu.

2
porcie
10 minút
príprava
45-50 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g celý klas
400 g
30 g
2-3 stonky
1 strúčik
4 ks
2 ks
1 PL
 mleté
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky ošúpeme a pokrájame na drobno, dáme do zapekacej misy. Premiešame s lyžicou oleja, osolíme, okoreníme a dáme piecť na 45 minút.

  2. 2

    Medzitým do zmäknutého masla vmiešame umytú, osušenú a posekanú petržlenovú vňať a ošúpaný, na drobno nakrájaný cesnak.

  3. 3

    Kukuricu zbavíme listov, dobre opláchneme vo vode, nakrojíme v strede a prelomíme na polovice. Tie potom obalíme v maslovej zmesi, preložíme do alobalu vhodnej veľkosti a zabalíme, dáme k zemiakom do rúry a dusíme cca pol hodinu.

  4. 4

    Na záver po upečení dáme zemiaky s kukuricou na taniere, pridáme čerstvé na menšie časti nakrájané paradajky, reďkovky a tvaroh.

    Kukurica so zemiakmi, paradajkami a tvarohom - obrázok 4

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Kukurica je fajn, aj keď teraz o nej kolujú nepekné správy...
Keď som bola malá, pri našom sídlisku bolo malé kukuričné pole, vždy v lete sa zasypalo kukuricami. Akosi to pre mňa od tých čias patrí k letu. :)
Ďakujem vám za nahliadnutie a milé slová.

Pridaj komentár k receptu: