Ringlotový tart s pudingom
mesačník Varecha, 9. júla 2022
Foto: Kulinární studio MAFRA
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Pripravíme si základné cesto na tart, recept nájdete tu. Cesto necháme odležať v chladničke asi hodinu. Rúru vyhrejeme na 160 °C.
- 2
Na plnku očistíme ringloty a vykôstkujeme ich. V tretine mlieka dohladka rozmiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko spolu s cukrom privedieme do varu a za stáleho miešania pridáme mlieko s pudingovým práškom a uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť a potom doň vmiešame 50 g masla.
- 3
Zo zvyšného masla, z cukru a polohrubej múky vytvoríme mrveničku.
- 4
Polovicu vychladeného cesta premiesime a rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm. Vyložíme ním formu na tart a vytvoríme okraj. Formu nemusíme vymastiť maslom, cesto ho obsahuje dosť. Na cesto rozotrieme puding, naň rozložíme ringloty a posypeme mrveničkou.
- 5
Zvyšné cesto rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a nakrájame ho na 2 cm široké pásy. Z prúžkov prepletieme na povrchu koláča mriežku. Potom vrch koláča potrieme rozšľahaným vajcom. Tart vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 45 minút.
Tiež koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ono je to více vidět v časopise, měsíčníku Varecha - tam to jde hezky za sebou. Škoda, svého času bylo dobrým zvykem recepty z časopisu či jednoho autora opatřit jasným tagem a ten po kliknutí ukázal souhrn. No co už, po novom...
Veď hej len neviem či začiatočník by to nemal lepšie v rozpise receptu Pozdravujem.
To je teda fakt! Len potom nechápem, na čo je potrebné posýpať ringloty mrveničkou, keď na vrch ide ešte cesto.
Ale tá mriežka je parádna, chcela by som vidieť, ako ju autor vytvoril.