Bylinkový bochník

empedokles - bez fotkyempedokles, 22. augusta 2012
30-35 minút
na 220 °C

Suroviny

300 ml
450 g
7 g
1 PL
2 KL
1 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Bylinky nasekame, zamiesame do preosiatej muky, pridame ostatne suroviny. Vypracujeme cesto a nechame kysnut.

  2. 2

    Po vykysnuticesto rozdelime na dve casti. Jednu cast vacsiu a jednu mensiu. Vyformujeme z nich dve gule. Dame ich na olejom potrety povrch a zakryjeme utierkou na 20 az 30 minut.

  3. 3

    Vacsiu gulu potreme vodou po povrchu a polozime na nu mensiu cast. Opakom varechy urobime opatrne dieru az po spodok. Urobime male rezy a vlozime do truby. Na spodok truby vlozime nadobu s vriacou vodou. Pecieme pri 220 stupnoch 30-35minut. Bylinky su volitelne len treba davat pozor aby sa neprebijali chute. Zelam dobru chut;)

Diskusia k receptu

jozka2
tento tvoj chlebik je dobroya ja mam rada orechy a hrozienka alebo olivy a bylinky.
fialka49
Pochybujem, že dokážem upiecť chlebík v takom krásnom tvare ako ty. Zaujali ma aj odporúčané suroviny. Vyskúšam.
jerica
škoda, že si nedala sem foto v reze, určite lákavé s tými prísadami :-)
an3da
Krásny chlebík-bochník, raz vyskúšam s tými bylinkami, uložené.
medulienka122
zaujímalo by ma, ako sa taký vysokánsky chlieb prepečie - nie je v strede nedopečený? Ako sa krája? Ináč je naozaj pekný a určite chutný s bylinkami...
rybarkuchar
Pekný ako všetky Tvoje pekárenské recepty. Ani ich nestačím skúšať. Ale tento v sobotu určite vyskúšam.
rajnica
Kde zmizol môj príspevok zo včerajška, v ktorom bolo, že pre mňa je to recept na 1* a hneď večer vyskúšaný?
empedokles
@medulienka122 normalne sa zmesti do truby, nebol ziadny problem. A neni problem ani s prepecenim. Hlavne ho treba nechat vychladnut uplne az potom krajat. Dopeceny bol vsade pekne. No krajala som ho tak ze najskor na polovicu adt...Ale kludne sa da krajat aj taky aky je, myslim velky:)) Nebol v nicom problem. Bol makky a nadychany.
evusik
krásny chlebík... bylinkové mám rada :-)
lusinkab
zaujimavy chlebik :-) receptov na chleba nikdy nie je dost :-) az sem mi vonaju tie bylinky
nonna
Bravooooo!!!!!!! Musí byť chuťovo úžasný a o vzhľade netreba žiadneho komentára......Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko pre váčšiu propagáciu, nech si zgustnú aj moji tamojší kamoši.
nonna
Chlebík mal úspech aj na FBčku, všimla si ho moja Srbka a USÁčka. Páčil sa.
evanaaa
Slávnostný bylinkový duplo-bochník, chcela by som jeden rez z neho ochutnať, aj keď ja okrem pažítky a petržlenu iné bylinky neráčim ( a esragón, tymian......moc aromatické pre mňa), ale kto to má rád, iste si príde na svoje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia