Bylinkový bochník

empedokles - bez fotkyempedokles, 22. augusta 2012
30-35 minút
na 220 °C

Suroviny

300 ml
450 g
7 g
1 PL
2 KL
1 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bylinky nasekame, zamiesame do preosiatej muky, pridame ostatne suroviny. Vypracujeme cesto a nechame kysnut.

  2. 2

    Po vykysnuticesto rozdelime na dve casti. Jednu cast vacsiu a jednu mensiu. Vyformujeme z nich dve gule. Dame ich na olejom potrety povrch a zakryjeme utierkou na 20 az 30 minut.

  3. 3

    Vacsiu gulu potreme vodou po povrchu a polozime na nu mensiu cast. Opakom varechy urobime opatrne dieru az po spodok. Urobime male rezy a vlozime do truby. Na spodok truby vlozime nadobu s vriacou vodou. Pecieme pri 220 stupnoch 30-35minut. Bylinky su volitelne len treba davat pozor aby sa neprebijali chute. Zelam dobru chut;)

Diskusia k receptu

25 komentárov k receptu
@medulienka122 normalne sa zmesti do truby, nebol ziadny problem. A neni problem ani s prepecenim. Hlavne ho treba nechat vychladnut uplne az potom krajat. Dopeceny bol vsade pekne. No krajala som ho tak ze najskor na polovicu adt...Ale kludne sa da krajat aj taky aky je, myslim velky:)) Nebol v nicom problem. Bol makky a nadychany.
Bravooooo!!!!!!! Musí byť chuťovo úžasný a o vzhľade netreba žiadneho komentára......Ukladám do KK a vyhadzujem na FBčko pre váčšiu propagáciu, nech si zgustnú aj moji tamojší kamoši.
Slávnostný bylinkový duplo-bochník, chcela by som jeden rez z neho ochutnať, aj keď ja okrem pažítky a petržlenu iné bylinky neráčim ( a esragón, tymian......moc aromatické pre mňa), ale kto to má rád, iste si príde na svoje.

Pridaj komentár k receptu: