Rizoto mimóza
MDŽ v Taliansku je slávené s omnoho väčšou dôležitosťou ako u nás. Možno preto, že...
Kapor na šampiňónoch
Väčšieho kapra po zbavení vnútorností naporciujeme na väčšie kusy a tie vložíme do kastróla so sladkým mliekom, ...
Makové bobáľky bez lepku
Kysnuté makové bobáľky patrili na štedrovečerný stôl už aj našich starých a prastarých mám....
Koláč s klobásou
Je to netradičný koláč. Vhodní pre návštevy. Obsahuje klobásu a cibuľu. A je mierne...
Reďkovková nátierka
Nedaleko Karviné je vesnice Louky a tam v rodinném domku vyrostla moje o několik let starší kamarádka...
Likérový chlebíček
Pomaranč dobre umyjeme v teplej vode a poutierame. Z jednej polovice vylisujeme šťavu, z celého...
Koláč s kivi a mučenkou
Ako môžete vidieť viac sa venujem RAW strave a vitariánstvu ako vegánskej strave. A však vegánsku...
Pečeň na cukine s fritovanou cibuľkou
Rýchle predjedlo, ktoré dokážete urobiť do pár minút.
Teľacie na mede a citrusoch
Tento recept je pôvodne francúzsky, ale keďže nie vždy sa mi podarí zohnať všetky ingrediencie, ...
Husacie stehno na gaštanovom pyré
Hornú polovicu stehna vykostíme, osolíme, naplníme husacou pečeňou (nemusí byť) a zabalíme do bravčovej mriežky....
Grilovaná zelenina
Nato, že je grilovanie na Slovensku tak veľmi obľúbené, sa tu grilovacieho korenia používa pomenej.
Krevety na zelenine s penne
Prvýkrát sme pripravovali morské plody a prvýkrát som ich jedla.
Kačacie prsia s kapustovými pirohmi
Najskôr dáme uvariť zemiaky na zemiakové pirohy, ktoré necháme vychladiť a použijeme ich neskôr. Červenú...
Hus plnená zemiakmi
Hus očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme, osolíme a necháme odležať na chladnom mieste...
Klasické rožky
Viem, že rožkov je tu už veľa receptov, ja si sem do svojej kuchárskej knihy prikladám môj overený :) Rožky sú veľmi chutné a pomerne rýchlo hotové....
Zeleninový šalát z rúry
Vychutnajte si baklažán, paradajky a kopu ďalšej zeleniny. Olivový olej a feniklové semienka dodávajú tomuto...
Jednoduchý paradajkový šalát s bazalkou
Cherry paradajky dvoch farieb urobia z tohto jednoduchého šalátiku aj potešenie pre oči.
Mäso a la čo chceš :)
Tak tento recept vymyslel môj ocko, keď sme dostali hlad :) a nakoľko dosť experimentuje ,...
Kuracie prsia na mandliach v marhuľovo-chilli omáčke
Zvyk urobiť každý víkend aspoň jedlo špeciálne jedlo sa mi začína páčiť. Asi z toho urobím...
Tapiokový puding so skaramelizovanými hruškami a kardamómom
Recept od Martiny Grňovej (www. foodlover. sk), ktorý si vyskúšali výhercovia marcového kola našej súťaže Varíme...
Plnené figy
Mliečnu čokoládu polámeme do misy, zalejeme prevretou smotanou (smotana sa varila s klinčekmi) bez klinčekov...
Jahodovo–rebarborové tiramisu
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do hustého krému, pridáme mascarpone a krátko šľaháme. V druhej nádobe...