Babičkine venčeky

Dr. Oetker
, 1. apríla 2010
Babičkine venčeky
Foto: Dr. Oetker

Suroviny

Cesto na 6 venčekov:
300 g
25 g
1/2 KL
1 vrecko
150 ml
40 ml
1 ks
Na potretie a posypanie:
1 ks




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta dáme do misy múku, cukor a soľ. Prisypeme Pomocníka na kysnuté cesto Expres a dôkladne premiešame. Pridáme vodu, olej a vajce. Vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny nádoby.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 6 dielov. Z každého dielu cesta vyváľame 3 valčeky asi 20 cm dlhé a spletieme do vrkočov. Konce vrkočov spojíme do venca a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.

  3. 3

    Venčeky potrieme vajcom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v predhriatej rúre (v elektrickej rúre na 180 °C, v teplovzdušnej na 150 °C, v plynovej rúre stupeň 3).

  4. 4

    Náš tip: V 100 g mandlí nájdeme 250 mg vápnika, 4 mg železa, ale aj vitamíny skupiny B.

Diskusia k receptu

ancicka
S pomocníkom som ešte nerobila,tak rcp.vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia