Foto: Dr. Oetker
Suroviny
Cesto na 6 venčekov: | |
300 g |
|
25 g |
|
1/2 KL |
|
1 vrecko |
|
150 ml |
|
40 ml |
|
1 ks |
|
Na potretie a posypanie: | |
1 ks |
|
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta dáme do misy múku, cukor a soľ. Prisypeme Pomocníka na kysnuté cesto Expres a dôkladne premiešame. Pridáme vodu, olej a vajce. Vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny nádoby.
- 2
Cesto rozdelíme na 6 dielov. Z každého dielu cesta vyváľame 3 valčeky asi 20 cm dlhé a spletieme do vrkočov. Konce vrkočov spojíme do venca a dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
- 3
Venčeky potrieme vajcom a posypeme mandľovými lupienkami. Pečieme v predhriatej rúre (v elektrickej rúre na 180 °C, v teplovzdušnej na 150 °C, v plynovej rúre stupeň 3).
- 4
Náš tip: V 100 g mandlí nájdeme 250 mg vápnika, 4 mg železa, ale aj vitamíny skupiny B.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu