Mrkvičkový šalát

martina34 - fotkamartina34, 3. apríla 2010
Mrkvičkový šalát
Foto: martina34

Je to náhrada tradičného zemiakového šalátu s majonézov. Teda oveľa zdravšia náhrada. A keďže zemiaky a majonézu som vynechala, je to bielkovinový šalátik, takže aj kúsok šunky sa k nemu môže.

4
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

400  g
1 konzerva
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 ks
1 balenie
5 PL
1/2 citróna
3 PL
1/2 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu si očistíme, nakrájame na hranolčeky. Dusíme ju na pare, pred dokončením pridáme k nej mrazený hrášok a necháme ešte chvíľu pariť spolu. Do nádoby si dáme kukuričku, šampiňóny, nakrájanú cibuľku a vychladnutú mrkvu s hráškom. Dochutíme morskou soľou, citrónovou šťavou, kečupom a worčestrovou omáčkou. Dobre premiešame a na koniec pridáme nakrájané krabie tyčinky, aby sa pri miešaní nerozpadli, sú krehké.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
ano delím, to aby som niečo nezobla robí problém aj mne, ale aj ak sa niečo pritrafí, je dôležité nezúfať a nevzdať sa, ja som tiež viackrát začínala a teraz je to najdlhšie, čo som vydržala, cítiť to riadne na zdravotnom stave, nebývam tak často unavená, nezatažuje ma trávenie, aj váha ide dole, len na to nestačí len deliť, ale aj obmedziť tučné jedná, sladké, hlavne bielu múku, cestoviny a bielu ryžu, skrátka zdravo žiť, k tomu trochu pohybu
ja by som sa len chcela opýtať na tie krabie tyčinky.Ešte som s nimi nikdy nič nerobila . Oni sa nijako tepelne nepripravujú?Len sa pridajú po rozmrazení do toho šalátu? ďakujem
ano, sú dobré len tak rozmraziť a pridať napríklad do šalátika, teda u nás ak ostanú, tak dám aj do šalátu, deti stoja, ako ich odbaľujem tak mi ich kradnú a jedia, skúšala som ich aj vyprážať, aj pridať do mäska pri varení, len vtedy sa oni rozpadajú, roztvárajú ako sú ztočené, aj v lístkovom ceste som ich už piekla, aj to je výborné ako chuťovky

Pridaj komentár k receptu: