Zeleninová roláda s nivovou omáčkou

Ján Králik
šéfkuchár hotela Marlene v Oščadnici, 16. septembra 2012
Zeleninová roláda s nivovou omáčkou
Foto: Pravda - Ivan Majerský
6
porcií
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
2 ks
300 g
400 g, uvarená
500 ml
150 g




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky zomelieme, pridáme vajcia, soľ, múku, zamiešame a vytvarujeme cesto.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme, dáme naň najemno nasekanú zeleninu (podľa fantázie) zvinieme, zabalíme do potravinárskej fólie a varíme vo vode pol hodiny.

  3. 3

    Omáčka: smotanu na varenie zavaríme, pridáme soľ, korenie a postrúhaný syr. Nakrájanú roládu prelejeme omáčkou a servírujeme.

Diskusia k receptu

paeva
zaujímavé, povedala by som odlahčené, len tej smotany asi dám menej




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia