Je to najlepší koláč aký poznám. Robievam ho podľa knihy 777 receptov aj pre neskúsených od Eleny Paulenovej. Chcela som aby ste si aj Zobraziť celý popisJe to najlepší koláč aký poznám. Robievam ho podľa knihy 777 receptov aj pre neskúsených od Eleny Paulenovej. Chcela som aby ste si aj vy mohli spraviť tento recept tak ako aj tí čo majú kuchársku knihu 777 receptov aj pre neskúsených. Trochu som ho upravila aby sa mi ľahšie robil.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Piškóta: | |
6 ks |
|
5 lyžíc |
|
4 lyžíc |
|
0,5 ks |
|
6 lyžíc |
|
Plnka: | |
4 dl |
|
100 g |
|
5 ks |
|
100 / 40 g / kakao |
|
450 g |
|
250 g |
|
Pena: | |
5 ks |
|
250 g |
|
Poleva: | |
100 g |
|
70 g |
|
1 lyžička |
|
Postup
-
1
Piškóta: Žĺtky a práškový cukor vymiešame na penu, primiešame kakao a múku s práškom do pečiva a nakoniec pridáme tuhý sneh z bielok.
-
2
Piškóta: Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Poznámka: UPEČIEME 2 PIŠKÓTY.
- 3
Plnka: Mlieko, múku, žĺtky, čokoládu na varenie alebo kakao varíme nad parou. (Vyberieme si len čokoládu. Druhý prípad kakao. Nikdy nie obidve!!!)
- 4
Plnka: Maslo vymiešame s cukrom a primiešame do vychladnutej uvarenej masy.
- 5
Pena: Penu z bielok a cukru vyšľaháme nad parou.
- 6
Prvú piškótu natrieme plnkou a priložíme na ňu druhú piškótu.
- 7
Druhú piškótu natrieme plnkou a polejeme čokoládou alebo nastrúhame čokoládu. (Poleva: Stužený pokrmový tuk zohriatím roztopíme. Odstavíme z ohňa, polámeme čokoládu, ktorú za stáleho miešania v teplom tuku roztopíme. Do polevy pridáme 1 lyžičku oleja, aby bola lesklá.)
- 8
Necháme v chlade odležať aspoň 1 hodinu.
- 9
Podávame na tanieri s lyžicou alebo lyžičkou a konzumujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu