Krišník

zuzikrish - bez fotkyzuzikrish, 2. apríla 2013
Krišník
Foto: zuzikrish

Blížila sa Veľká noc a tak som napiekla nejaké koláče. Asi necelý týždeň predtým sme robili sypaný jablkový koláč a ostalo nám cesto. Preto Zobraziť celý popisBlížila sa Veľká noc a tak som napiekla nejaké koláče. Asi necelý týždeň predtým sme robili sypaný jablkový koláč a ostalo nám cesto. Preto som vymyslela tento koláč, ktorý dostal pomenovanie podľa priezviska našej rodiny :).

15 minút
príprava
20-30 minút
na 200 °C

Suroviny

2/3 hrnčeka
2/3 hrnčeka
2/3 hrnčeka
1 ks
1 ks
5 ks
100 g
hrsť
3 ks




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame suchú časť cesta (v zozname po jablká).

  2. 2

    Jablká ošúpeme, očistíme a postrúhame na väčších slzičkách. Pridáme do suchej zmesi.

  3. 3

    Vypracujeme cesto. Pridáme hrsť posekaných vlašských orechov a hrozienka, ktoré sme namočili vo vode.

  4. 4

    Z bielok vyšľaháme sneh. Pomaly ho vmiešame do cesta.

  5. 5

    Na plech dáme papier na pečenie a cesto. Pečieme cca. 20-30 minút na 200°C. Nejako som zabudla stopovať, koľko sa koláč pečie, ale myslím, že to bola približne taká polhodinka.

  6. 6

    A už ostáva iba posypať práškovým cukrom a naservírovať hladným šibačom ;)

    Krišník - obrázok 6

Diskusia k receptu

zuzikrish
Inak, ešte som zabudla napísať, že nie je ani veľmi sladký ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia