Paprikové crostini fotorecept

marianne - fotkamarianne, 1. júna 2013
Paprikové crostini (fotorecept)
Foto: marianne

Crostini môžem vždy a všade..našla som ich pod názvom BELL PEPPER CROSTINI. Tieto z hrubostennej farebnej papriky sú úžasné a milovníci grilovaných paprík si Zobraziť celý popisCrostini môžem vždy a všade..našla som ich pod názvom BELL PEPPER CROSTINI. Tieto z hrubostennej farebnej papriky sú úžasné a milovníci grilovaných paprík si prídu na svoje.Mali sme výborné raňajky.Možno potešia aj vegánov.:-)

45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 strúčik
4 lístky
2 PL
4 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Papriku grilujeme tak,aby koža sčernela.Počas grilovania ju trošku pootáčame nech je opečená rovnomerne.

    Paprikové crostini (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ugrilovanú zabalíme na 5 minút do papierového vrecka,potom odstránime kožu a jadierka z nej.Opatrne opláchneme a vysušíme na čistom obrúsku.Nakrájame papriku na tenké prúžky a preložíme do misky.Pridáme cesnak,bazalku,olivy,olej,soľ,korenie a marinujeme v chladničke 4 hodiny.Ja som si to už večer pripravila a ráno natierala.Hlad je hlad:-)

    Paprikové crostini (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Natierame paprikovú zmes na čerstvo toastovaný chlieb a podávame.

    Paprikové crostini (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

lusinkab
:-)))) tak toto ja zboznujem a to som masozrutik :-) ulozim a nabuduce budu podla teba :-)
angast
výborná pochúťka. Grilované papriky takto skombinované nemajú
chybu. Len by som dal dvojnásobné množstvo. Perfektné !!!!!
afataga
ja by som si dala radsej na veceru, super, ale olivy a olivovy olej u nas pozivam iba ja, mozno pamatas, raz sme o tom debatili, ach ja nestastny zemepan :-)
marianne
a fakt, bola som si ista,ze som ho tikovala spolu s vegerarianskym:-) idem to napravit...
havino
výborný recept, keby som mala mäsité papriky, ja ale aspoň zo 4 urobím, idem na to, mám len PCR-ky. V týždni si urobím určite, dala by som si hned.
marianne
@havino ak mas moznost: v Lidli su po 3 ks balene tieto hrubostenne:zlta,cervena a zelena...ak nie,aj z tenkostennej sa da spravit...tiez som lutovala,ze som nespravila viac..
irenaw
dnes tu samé dobroty čítam. utieram si sliny a odkladám do KK.
mariamka
a vraj sa drzi pirohov :)) my madari sme si to museli prelozit, co to vlastne varis :)) krasne a chutne, skoda, ze som to neotvorila skor... tak priste .))
frezia68
Nemám gril,ale pečiem a je to pochúťka.Výborný recept :-)
perla61
super recept,ja pridávam aj malú lyžičku octu,ale je to o chuti).).)
janger
No, @marianka , ty tu mas ale dobrotku... U nas su zase len tie hrubostenne (nevedela som, ze sa tak volaju) papriky dostat v supermarkete. Mne zase niekedy chyba taka ta slovenska paprika, spicata, co sa plni...
marianne
dakujem Vam za komentiky:-) viem @janka ,aj v UK mali len tuto hrubostennu.Ked som bola doma nemohla som sa dojest tej tenkostennej...ktovie preco ju tam nemaju...mne ovela viac chuti ta nasa,ale v recepte pisali tuto,tak som to dodrzala:-)
janger
Marianka, niekedy ju (tu tenkostennu) kupujem na trhu. Ale to byva len na velkych trhoch, kde je aj kopu zahranicneho tovaru. Vacsinou to byva u tureckych, marockych stankoch.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia