Veniec s pudingovou plnkou
cukrárky z Mood‘s bakery & Coffee v Bratislave, 7. decembra 2014
Foto: Ľuboš Pilc
porcií
príprava
na 165 °C
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny vymiešame pri nízkych otáčkach na hladké cesto, tesne pred koncom miešania pridáme na rýchlosti. Cesto necháme kysnúť na teplom mieste prikryté utierkou asi 45 minút.
- 2
Plnka: V troche mlieka rozmiešame puding, ostatné mlieko spolu s cukrom privedieme k varu a za stáleho miešania prilejeme pudingovú zmes a povaríme ďalšie 2 minúty.
- 3
Puding necháme chvíľu vychladnúť, primiešame kakao a opatrne primiešame rastlinný tuk tak, aby sa nezrazil.
- 4
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. Cesto potrieme pudingovou zmesou a rovnomerne rozotrieme po celej dĺžke.
- 5
Cesto zvinieme do rolády, preložíme napoly a zapletieme. Koniec zapletenej rolády vložíme do oka, ktoré nám vzniklo na začiatku.
- 6
Veniec necháme kysnúť prikrytý utierkou ešte 30 minút, potrieme ho vajíčkom a posypeme mandľami. V rozohriatej rúre pečieme pri 165 °C asi 40 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu