Foto: izabella929
Mnohým sa to bude zdať, že je to na tieto dni veľmi sýte jedlo.. mne sa to nezdalo...skvele chuť doladil hlávkový šalát a čerstvo Zobraziť celý popisMnohým sa to bude zdať, že je to na tieto dni veľmi sýte jedlo.. mne sa to nezdalo...skvele chuť doladil hlávkový šalát a čerstvo oberané ríbezle...ako to chutí...skvele..dopĺňa ho dobre vyšľahaná ľahučká zemiaková kaša...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Včera mi farmár priniesol domáce výrobky...takže jaternica aj klobáska úplne čerstvá..ani som ich nemrazila, lebo také boli chutné, že som sa rozhodla dnes upiecť niečo z toho a kombinovať so sezónnymi produktami..na panvicu som dala jaternicu a úplne na malom plyne sa pomaly piekla viac ako pol hodinu...pokiaľ sa jaternica iba zohrievala, dala som uvariť domácu klobásku neúdenú do rajnice...pre pečením ju vždy najprv uvarím...uvarenú som pridala k jaternici na panvicu a spolu sa piekli a preberali si chute..pokiaľ sa všetko pieklo, ošúpala som si zemiaky a v osolenej vode uvarila do mäkka...uvarené zemiaky som popučila a poriadne vyšľahala s teplým mliekom,,,napokon som pridala kúsok masla a spolu ešte raz vyšľahala..nazbierala som si na záhrade hlávkový šalát, ktorý som poriadne umyla a podávala ako prílohu k hotovému jedlu...na tanier som uložila jaternicu a klobásky...uložila som listy šalátu a na listy som lyžicou naberala kôpky zemiakovej kaše a upravila...ozdobila práve dozrievanými ríbezľami...dobrú chuť...
zubáča , ale keď som teraz zbadal tvoju letnú pochúťku , hneď by som ju
zblajzol. Krásna točená štrúdla mňam .
Ahoj Izka.Spýtaj sa manžela prosím ťa či by sa týmto prístrojom dali nadievať klobásy.Samozrejme myslím
tým nejaké grilovacie akcie.Jeden moj kolega tvrdil,že áno.
Je to ten nápad o čom som ti písal na fb pri tomto rcp.
Ďakujem Ti