Zabíjačkový tanier v letných šatách

izabella929 - fotkaizabella929, 22. júna 2013

Mnohým sa to bude zdať, že je to na tieto dni veľmi sýte jedlo.. mne sa to nezdalo...skvele chuť doladil hlávkový šalát a čerstvo Zobraziť celý popisMnohým sa to bude zdať, že je to na tieto dni veľmi sýte jedlo.. mne sa to nezdalo...skvele chuť doladil hlávkový šalát a čerstvo oberané ríbezle...ako to chutí...skvele..dopĺňa ho dobre vyšľahaná ľahučká zemiaková kaša...

4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
300 g




Postup

  1. 1

    Včera mi farmár priniesol domáce výrobky...takže jaternica aj klobáska úplne čerstvá..ani som ich nemrazila, lebo také boli chutné, že som sa rozhodla dnes upiecť niečo z toho a kombinovať so sezónnymi produktami..na panvicu som dala jaternicu a úplne na malom plyne sa pomaly piekla viac ako pol hodinu...pokiaľ sa jaternica iba zohrievala, dala som uvariť domácu klobásku neúdenú do rajnice...pre pečením ju vždy najprv uvarím...uvarenú som pridala k jaternici na panvicu a spolu sa piekli a preberali si chute..pokiaľ sa všetko pieklo, ošúpala som si zemiaky a v osolenej vode uvarila do mäkka...uvarené zemiaky som popučila a poriadne vyšľahala s teplým mliekom,,,napokon som pridala kúsok masla a spolu ešte raz vyšľahala..nazbierala som si na záhrade hlávkový šalát, ktorý som poriadne umyla a podávala ako prílohu k hotovému jedlu...na tanier som uložila jaternicu a klobásky...uložila som listy šalátu a na listy som lyžicou naberala kôpky zemiakovej kaše a upravila...ozdobila práve dozrievanými ríbezľami...dobrú chuť...

Diskusia k receptu

slavka2012
Velmi pekne naaranzovane jedlo. Verim, ze takymto domacim dobrotaam sa neda odolat ani v horucave:-).
angast
Prečo nás provokuješ ?? Nedávno som dojedol grilovaného aj údeného
zubáča , ale keď som teraz zbadal tvoju letnú pochúťku , hneď by som ju
zblajzol. Krásna točená štrúdla mňam .
mesiar50
Angast má pravdu.Stále nás provokuješ chutnými a večšinou výnimočnými jedlami.Neviem čo to je,ale vyzerá to velmi dobre
manya
zabíjačka v lete je super, všetko chutí lepšie ( hlavne ak od rána pracuješ v záhrade ) a keď si na čerstvom vzduchu s takto naloženým tanierom už len dobre vychladené pivko a veget.
pusta
také by som veru mohla, krásne naaranžované to máš, lákavá dobrota.
afataga
ako pisu vyssie, cista provokacia s tou klobasou :-) aj ja mam najradsej taku cerstvu neudenu, nadhera
mariamka
tak toto je pre mojich idealny nedelny zakusok, sem-tam sa dostanem k takemuto materialu a je to nebicko v papulke :)) krasne aranzma p. izka :)
denyany
@Izabella929 , už podľa úvodnej fotky som vedela, že to bude tvoje, a veru som mala pravdu. priam cítim tú vôňu, čo sa u vás šírila iste po celom dome. aj mne si narobila chute. mám v mrazáku zásoby, ale čerstvé je čerstvé. krásnu nedeľu ti prajem. :-D
izabella929
Všetkým vám úprimne ďakujem za milé komentáre.-)))Potešilo ma, že sa vám aj táto letná kombinácia prevažne zimného jedla páči...
sracz
... zimná a či letná kombinácia, milá @izabella929 - pre mňa aj 7 je pár! Nádherňe voňavá a prudko jedlá domáca delikatesa, kedves hugacskám, pre mňa je vždy a furt lákadlom, bez ohľadu na dennú či sezónnu dobu! Zamraz, veľa nerozdávaj, prosím, ja určite prídem na koštovačku! -:)))
izabella929
@sracz...nezaprie š sa, teda vidím, že si poriadny pôžitkár s nezáleží na tom , či je to v zimnom, či letnom prevedení.-)iste súhlasím, že je poriadna bašta.-))vďaka za radu a aj za komentár.-)
mesiar50



Ahoj Izka.Spýtaj sa manžela prosím ťa či by sa týmto prístrojom dali nadievať klobásy.Samozrejme myslím
tým nejaké grilovacie akcie.Jeden moj kolega tvrdil,že áno.
Je to ten nápad o čom som ti písal na fb pri tomto rcp.
Ďakujem Ti
janger
@izabella , no veru taku paradnu jaternicu by som si dala....jujujuj, to my tu nemame :-(((. Krasny tanier si spravila.
izabella929
@janger....m áš úplnú pravdu, bola parádne, lebo bola úplne čerstvá, ešte nebola zmrazená...odložila som si do chladničky, že ju takú úplne čerstvú opečiem...no skvelá.. ďakujem pekne za komentár.-)
salinka
Pomoooc, toto som nemala vidieť! Ja to môžem kedykoľvek:-)
jozka2
Oooo,jojoj,to by som si dala,leto neleto.
izabella929
@jozka...nu ž domáce je domáce aj vôňa pri pečení je iná, ako u tých z obchodu...budúcu sobotu máme rodinnú oslavu, ak stihnem, nafotím zabíjačkové taniere...)vďaka za komentár..)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia