Foto: ivka44
Keď sa blížia Vianoce a človek má doma kopu ingrediencíí,môže z toho vzniknúť všeličo. Mne sa to na moje pomery podarilo veľmi slušne,aspoň si Zobraziť celý popisKeď sa blížia Vianoce a človek má doma kopu ingrediencíí,môže z toho vzniknúť všeličo. Mne sa to na moje pomery podarilo veľmi slušne,aspoň si myslím :-)
príprava
na 180 °C
Suroviny
300 g |
|
3 ks |
|
100 ml |
|
100 - 150 g |
|
1/2 bal |
|
podľa potreby |
|
štipka |
|
Plnka: | |
1 ks |
|
250 g |
|
1 dcl |
|
|
|
2 ks |
|
1 ks |
|
100 g |
|
300 ml |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Zadáme si úmysel robiť kokosové guľky. Uvaríme si 2 hodiny salko,zmiešame s kokosom a likérom,necháme v chladničke,kým nezoženieme košíčky,a potom si zrazu zmyslíme,že guľky nechceme,bude zákusok.
- 2
Tak po čase v chladničke je zmes nejaká tuhá,tak k nej šupneme margarín a spravíme si zlatý klas s cukrom a mliekom.pridáme k zmesi a spracujeme dokopy. Piškótu si vždy robím z hlavy,ale použila som zhruba tie suroviny,uvedené hore. vyšľahať sneh z bielkov, v druhej mise zmiešať žĺtka,cukor,olej,kyp.prášok,múku dokopy,pridať mlieko,kým to nemá správnu konzistenciu. a šup do trúby.
- 3
Po upečení ho necháme vychladnúť,potrieme lekvárom,natrieme zmesou,ešte šľahačku,a je hotovo :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu