Vianočný Miš a Maš

ivka44 - bez fotkyivka44, 23. decembra 2013
Vianočný Miš a Maš
Foto: ivka44

Keď sa blížia Vianoce a človek má doma kopu ingrediencíí,môže z toho vzniknúť všeličo. Mne sa to na moje pomery podarilo veľmi slušne,aspoň si Zobraziť celý popisKeď sa blížia Vianoce a človek má doma kopu ingrediencíí,môže z toho vzniknúť všeličo. Mne sa to na moje pomery podarilo veľmi slušne,aspoň si myslím :-)

90 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
3 ks
100 ml
100 - 150 g
1/2 bal
podľa potreby
štipka
Plnka:
1 ks
250 g
1 dcl
2 ks
1 ks
100 g
300 ml
40 g




Postup

  1. 1

    Zadáme si úmysel robiť kokosové guľky. Uvaríme si 2 hodiny salko,zmiešame s kokosom a likérom,necháme v chladničke,kým nezoženieme košíčky,a potom si zrazu zmyslíme,že guľky nechceme,bude zákusok.

  2. 2

    Tak po čase v chladničke je zmes nejaká tuhá,tak k nej šupneme margarín a spravíme si zlatý klas s cukrom a mliekom.pridáme k zmesi a spracujeme dokopy. Piškótu si vždy robím z hlavy,ale použila som zhruba tie suroviny,uvedené hore. vyšľahať sneh z bielkov, v druhej mise zmiešať žĺtka,cukor,olej,kyp.prášok,múku dokopy,pridať mlieko,kým to nemá správnu konzistenciu. a šup do trúby.

  3. 3

    Po upečení ho necháme vychladnúť,potrieme lekvárom,natrieme zmesou,ešte šľahačku,a je hotovo :-)

Diskusia k receptu

ubka
@Ivka44 snažila si sa a vyšlo to , pekný zákusok si upiekla. Si mladá šikovná žienka :-) Krásne Vianoce!
ivka44
@ubka ďakujem :-) bol celkom aj na pohľad pekný,ale stihla som len večer odfotiť,a nefotilo mi to najlepšie :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia