porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačku umyjeme a osušíme. Ak máme drobky, dáme si bokom pečienku a srdce. Odsekneme nôžky, konce krídel a biskupa. Kačku rozdelíme na neveľké diely. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno, pomaranče olúpeme a rozdelíme na diely, odstránime bielu kôru a jadierka. Kôru z pomaranča opláchneme a nakrájame nadrobno.
- 2
Do pekáča vložíme kúsky kačky vrátane vnútorností, pridáme cibuľu, šalviové lístky a pomarančovú kôru. Zalejeme olejom, osolíme a okoreníme. Na stredne silnom plameni pečieme dohneda, potom všetko zalejeme vínom a dusíme, kým sa víno nevyparí. Potom podlejeme pohárom vývaru z bujónovej kocky, prikryjeme a dusíme hodinu.
- 3
Kúsky mäsa vyberieme a necháme v teple. Zvyšnú šťavu precedíme cez sitko a prelejeme späť do pekáča, pridáme cukor a diely pomaranča. Uvedieme do varu a horúcou šťavou zalejeme kačacie mäso.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu