Pomarančová kačka

redakcia - fotkaredakcia, 21. októbra 2009
6
porcií
20 minút
príprava
60-120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1,5 kg
120 ml
3 ks
1 ks
3 lístky
1 KL
125 ml
1 kocka




Postup

  1. 1

    Kačku umyjeme a osušíme. Ak máme drobky, dáme si bokom pečienku a srdce. Odsekneme nôžky, konce krídel a biskupa. Kačku rozdelíme na neveľké diely. Cibuľu olúpeme a nakrájame nadrobno, pomaranče olúpeme a rozdelíme na diely, odstránime bielu kôru a jadierka. Kôru z pomaranča opláchneme a nakrájame nadrobno.

  2. 2

    Do pekáča vložíme kúsky kačky vrátane vnútorností, pridáme cibuľu, šalviové lístky a pomarančovú kôru. Zalejeme olejom, osolíme a okoreníme. Na stredne silnom plameni pečieme dohneda, potom všetko zalejeme vínom a dusíme, kým sa víno nevyparí. Potom podlejeme pohárom vývaru z bujónovej kocky, prikryjeme a dusíme hodinu.

  3. 3

    Kúsky mäsa vyberieme a necháme v teple. Zvyšnú šťavu precedíme cez sitko a prelejeme späť do pekáča, pridáme cukor a diely pomaranča. Uvedieme do varu a horúcou šťavou zalejeme kačacie mäso.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia