Zapečený plnený zemiak
Zapečený plnený zemiak

Zapečený plnený zemiak v slaninke

Ivan Štefula
šefkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 12. júla 2018
Zapečený plnený zemiak v slaninke
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

8 ks
16 plátkov
20 g
300 g




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3 zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu zmiešame s bryndzou a nasekanou pažítkou a plníme do vydlabaného zemiaka.

  2. 2

    Obalíme plátkami slaniny a dáme sprudka zapiecť v rúre, aby sa slaninka zapiekla. Podávame k pivu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia