Zapečený plnený zemiak v slaninke

Ivan Štefula
šefkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 12. júla 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Zapečený plnený zemiak v slaninkeFoto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
20 min
príprava

Suroviny

NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3 zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu zmiešame s bryndzou a nasekanou pažítkou a plníme do vydlabaného zemiaka.

  2. 2

    Obalíme plátkami slaniny a dáme sprudka zapiecť v rúre, aby sa slaninka zapiekla. Podávame k pivu.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist