Zapečený plnený zemiak v slaninke
Ivan Štefula
šefkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 12. júla 2018
šefkuchár penziónu Formula v Trenčíne, 12. júla 2018
Foto: Pravda-Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky v šupke necháme vychladnúť, prekrojíme pozdĺžne v 1/3 zemiaku. Zemiak vydlabeme, vydlabanú hmotu zmiešame s bryndzou a nasekanou pažítkou a plníme do vydlabaného zemiaka.
- 2
Obalíme plátkami slaniny a dáme sprudka zapiecť v rúre, aby sa slaninka zapiekla. Podávame k pivu.
Tiež zemiak:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu