Segedínsky guláš s kôprom

izabella929 - fotkaizabella929, 30. augusta 2015

Vyborný chuťou, proste letný segedínsky guláš..tento recept som nefotila..

5-6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

príprava gulášu:
300 g
1
1 strúčik
1 PL
250 ml
3 PL
1 PL
kapusta sudová:
1
1 KL
1 PL
príloha : domáci knedlík

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové mäso som umyla, osušila a pokrájala na kocky.

  2. 2

    Do rajnice som dala roztopiť masť, pridala som pokrájanú cibuľu a nechala opiecť, pridala som pokrájané mäso a nechala som ho dusiť, pokiaľ sa celkom tekutina neodparila..

  3. 3

    Potom som pridala červenú mletú papriku a kečup..

  4. 4

    Nechala som spolu podusiť chvíľku a podliala som troškou vody,osolila, okorenila, pridala som rascu..takto sa mäso dusilo za občasného podlievania horúcou vodou..

  5. 5

    Pokiaľ sa dusilo mäso, pripravila som si kapustu..na troška masti som opiekla malú pokrájanú cibuľu, k cibuli som pridala cukor a nechala spolu skaramelizovať..pridala som pokrájanú kapustu, mleté čierne korenie, podliala troškou horúcej vody a dusila do mäkka..

  6. 6

    Keď bolo mäso mäkké, aj kapusta, všetko som spolu zmiešala a pridala som pokrájaný cesnak, nechala prejsť varom..do smotany som pridala múku, rozmiešala a pridala som k segedínskemu gulášu..na slabom plameni som nechala povariť iba chvíľočku, len kým sa múka uvarila..

  7. 7

    Napokon som pokrájala kôpor, pridala som ho do gulášu a odstavila..mala som namrazené knedlíky, tie som iba prihriala a servírovala na taniere..

  8. 8

    Prajem vám dobrú chuť..

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tak ako nadia56 pise,aj ja davam kopor do kuracej polievky na tanier a davam pre seba hodne,urobi fantasticku chut polievky.
pred 20 rokmi sme boli pozvani na veceru,kde varila jedna gruzinka a prave ona dala kopor do polievky na drobno posekany na tanier.Od vtedy ho pouzivam aj ja.