Foto: izabella929
Vyborný chuťou, proste letný segedínsky guláš..tento recept som nefotila..
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
príprava gulášu: | |
300 g |
|
1 |
|
1 strúčik |
|
1 PL |
|
250 ml |
|
3 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 PL |
|
|
|
kapusta sudová: | |
1 |
|
1 KL |
|
|
|
1 PL |
|
príloha : domáci knedlík |
Postup
-
1
Bravčové mäso som umyla, osušila a pokrájala na kocky.
- 2
Do rajnice som dala roztopiť masť, pridala som pokrájanú cibuľu a nechala opiecť, pridala som pokrájané mäso a nechala som ho dusiť, pokiaľ sa celkom tekutina neodparila..
- 3
Potom som pridala červenú mletú papriku a kečup..
- 4
Nechala som spolu podusiť chvíľku a podliala som troškou vody,osolila, okorenila, pridala som rascu..takto sa mäso dusilo za občasného podlievania horúcou vodou..
- 5
Pokiaľ sa dusilo mäso, pripravila som si kapustu..na troška masti som opiekla malú pokrájanú cibuľu, k cibuli som pridala cukor a nechala spolu skaramelizovať..pridala som pokrájanú kapustu, mleté čierne korenie, podliala troškou horúcej vody a dusila do mäkka..
- 6
Keď bolo mäso mäkké, aj kapusta, všetko som spolu zmiešala a pridala som pokrájaný cesnak, nechala prejsť varom..do smotany som pridala múku, rozmiešala a pridala som k segedínskemu gulášu..na slabom plameni som nechala povariť iba chvíľočku, len kým sa múka uvarila..
- 7
Napokon som pokrájala kôpor, pridala som ho do gulášu a odstavila..mala som namrazené knedlíky, tie som iba prihriala a servírovala na taniere..
- 8
Prajem vám dobrú chuť..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pred 20 rokmi sme boli pozvani na veceru,kde varila jedna gruzinka a prave ona dala kopor do polievky na drobno posekany na tanier.Od vtedy ho pouzivam aj ja.