Foto: mima78sered
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
400 g |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
0,5 ČL |
|
300 g |
|
Plnka: | |
500 g |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 l |
|
250 g |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
na potretie korpusu |
|
|
Postup
-
1
cesto:vymiesame si zltka s cukrom a s vodou,vyslahame bielka do peny...muku zmiesame s kypr.praskom a sodou bikarbonou.do snehu z bielkov pomaly pridavame vymiesane zltka a potom aj muku..ja ju davam od oka...cesto musi byt vlacne..vymastim si formu a vysypem struhankou..pecieme na 170-180 stupnov asi 30-40 min..po upeceni nechame vychladnut..potrieme lekvarom...
- 2
plnka:vymiesame si tvaroh s vajcom ,vanilkovym cukrom a prask.cukrom podla chuti,zo zlateho klasu si uvarime husty puding,do ktoreho vmiesame maslo....troska po uvareni a vacsiu polovicu po vychladnuti pudingu..mixerom vymiesame do hladka.platy torty potrete lekvarom mozeme natriet plnkou zo zlat.klasu alebo s tvarohu..nechame si aj na potretie celej torty troska plnky..ak by sa vam ta tvarohova plnka zdala riedka,mozete pouzit na zhustenie zelatinovy stuzovac..
- 3
na zaver je postup rovnaky ako aj pri torte k meninam....
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Gratulujem