Trocha zdravšia bábovka

vlasatka - fotkavlasatka, 5. marca 2014
Trocha zdravšia bábovka
Foto: vlasatka

Dnes moji chalani- myslím tým deti (ale také väčšie) chceli upiecť bábovku. Pretože sme sa cez deň pôstili od mäsa. Tak som upiekla takú Zobraziť celý popisDnes moji chalani- myslím tým deti (ale také väčšie) chceli upiecť bábovku. Pretože sme sa cez deň pôstili od mäsa. Tak som upiekla takú klasiku, iba som nahradila časť múky celozrnnou a celkom aj mňa prekvapilo ako sa vydarila. A keď ju chválili aj synovia, tak sa podelím o recept, možno sa niekomu zapáči.

15
porcií
45 minút
príprava

Suroviny

5 ks
1 dl
0,5 dl
100 g
50 g
2 hrnčeky
1/2 bal.
5 ks




Postup

  1. 1

    Vymiešať mixerom najskôr bielky na sneh, aby sa potom nemuseli umývať metličky. Potom miešať žĺtka s cukrom riadne do peny a pridávať vodu. Riadne prešľahať. Pridať olej. Potom pridať múku (najskôr som dala celozrnnú) a potom hrubú. K nej zamiešať prášok do pečiva a iba ručnou metličkou spolu so snehom premiešať.

  2. 2

    Vyliať do formy, ale trocha nechať a do toho pridať tak dve PL kakaa. To naliať na bledé cesto. Troška nejakým špáradlom pomiešať.

  3. 3

    Piekla som asi na 160 st.C po dobu 45 min.

Diskusia k receptu

vlasatka
Áno, bola chutná, vláčna. Môžem doporučiť. Ešte som zabudla uviesť objem hrnčeka bol 2 dl.Ale ak chce niekto menej sladké, kľudne môže dať aj menej. Vláčnosť jej dodáva voda, ktoru treba riadne vyšľahať s cukrom a žĺtkami. Nepoužívam mlieko, iba vodu. Niekde som čítala, že tá je na piškótové cesto lepšia.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia