Foto: vlasatka
Dnes moji chalani- myslím tým deti (ale také väčšie) chceli upiecť bábovku. Pretože sme sa cez deň pôstili od mäsa. Tak som upiekla takú Zobraziť celý popisDnes moji chalani- myslím tým deti (ale také väčšie) chceli upiecť bábovku. Pretože sme sa cez deň pôstili od mäsa. Tak som upiekla takú klasiku, iba som nahradila časť múky celozrnnou a celkom aj mňa prekvapilo ako sa vydarila. A keď ju chválili aj synovia, tak sa podelím o recept, možno sa niekomu zapáči.
porcií
príprava
Postup
-
1
Vymiešať mixerom najskôr bielky na sneh, aby sa potom nemuseli umývať metličky. Potom miešať žĺtka s cukrom riadne do peny a pridávať vodu. Riadne prešľahať. Pridať olej. Potom pridať múku (najskôr som dala celozrnnú) a potom hrubú. K nej zamiešať prášok do pečiva a iba ručnou metličkou spolu so snehom premiešať.
- 2
Vyliať do formy, ale trocha nechať a do toho pridať tak dve PL kakaa. To naliať na bledé cesto. Troška nejakým špáradlom pomiešať.
- 3
Piekla som asi na 160 st.C po dobu 45 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu