Veža z knedlí vo vajíčku
Miroslav Milučký
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 24. februára 2013
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 24. februára 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
8 hrubších krajcov |
|
6 ks |
|
4 tenké plátky |
|
2 ks |
|
250 g |
|
12 ks |
|
10 g (prepustené) |
|
1/2 ks |
|
1/2 ČL |
|
2 g |
|
Postup
-
1
Knedle obalíme v rozšľahaných vajciach a na masle opečieme do zlata. Na druhej panvici opečieme plátky slaniny a pozdĺžne prekrojené párky.
- 2
Medzitým nakrájame ľadový šalát, pokvapkáme ho citrónom, olivovým olejom a ochutíme troškou soli. Na panvici, kde sme robili slaninu a párky, uro-bíme volské oká (1 ks na porciu).
- 3
Na tanier kladieme knedľu, slaninu, knedľu, volské oko a párok. Vedľa toho uložíme šalát a cherry paradajky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
predstavte si húf dvojmetrových čínskych basketbalistiek ako behajú s prázdnym tanierom za čašníkom a pýtajú si "bundašéééé" rozumej bundáše, t.j. chlieb vo vajci... to sa stalo keď už nikto nevedel, čím by im spestril raňajkové stoly, tak nejaký kuchár strelil, že bundáše a malo to obrovský úspech :-)
,emulgátora , tuku a farbív + obschnuté volské oko s knedľou a k tomu
zvädnutú asi pekingskú kapustu - čo by ste ešte chceli lepšie ???
Ďakujem