Jáderkové slíže s tvarohom

Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 14. apríla 2016
Jáderkové slíže s tvarohom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
3 ks
3 ks
320 g
100 g
1/2 struku
100 ml
60 g
80 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na rezance vymiešame z vajíčok, múky a zo žĺtkov hladké cesto. Necháme pol hodiny odpočinúť v chladničke.

  2. 2

    Medzitým vyšľaháme tvaroh s cukrom, vanilkou a kyslou smotanou. Tekvicové semiačka opražíme na suchej panvici.

  3. 3

    Cesto rozvaľkáme a nakrájame na hrubšie rezance. Uvaríme v mierne osolenej vode. Scedíme a zmiešame s tvarohom. Pri podávaní posypeme semiačkami, prelejeme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

radost
...jadierkové..semienkové..môžu byť..:-)
aleana
haha, a ja som si myslela, že sú pomenované podľa nejakého pána Jáderka :-))) až @Radost mi to ozrejmila :-)
natascha1
Mňam. To vyzerá chutne a najlepšia je na tom rýchla príprava. Ukladám.
evanaaa
" Jáderka" na slíže síce nie, a najmä na sladké, ale inak samotné ich mám rada.......
janamaria
Vyborne. Este si pametam ked ich robila moja babka.Ale bez semienok.No a potom moja mamka a teraz ja.