Jáderkové slíže s tvarohom
Štefan Benďák
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 14. apríla 2016
šéfkuchár hotela Mikado v Nitre, 14. apríla 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rezance vymiešame z vajíčok, múky a zo žĺtkov hladké cesto. Necháme pol hodiny odpočinúť v chladničke.
- 2
Medzitým vyšľaháme tvaroh s cukrom, vanilkou a kyslou smotanou. Tekvicové semiačka opražíme na suchej panvici.
- 3
Cesto rozvaľkáme a nakrájame na hrubšie rezance. Uvaríme v mierne osolenej vode. Scedíme a zmiešame s tvarohom. Pri podávaní posypeme semiačkami, prelejeme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu