
Moja bábovka
Ponúkam recept na moju bábovku , ktorú som upiekla v novej forme. Viem, že...

Ryžový burger
Japonsko je známe svojimi kulinárskymi experimentmi miešania západnej gastronómie s tradičnou japonskou kuchyňou. Jedným z takýchto...

Raňajky alebo Shakshuka po slovensky
Keďže mi zvýšili párky a aj zeleninku trebalo využiť, napadlo mi toto jedlo. Je podobné...

Kakaové cupcakes
V miske som zmiešala múku, prášok do pečiva a kakao. Zvlášť som zmiešala mlieko, ...

Mriežkový marhuľový koláč z kompótu
Ak si chceme v zime dopriať šťavnatý ovocný koláč, najjednoduchšie je použiť kompót....

Muffiny pre všetkých
Dnes som mal doma len jedného pomocníka (1, 5 ročný syn) a tak sa mi konečne podarilo...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Patizónový krém s vajíčkom
Krémová patizónová polievka, ideálne jesenné menu. V "hrnček var" hotová stlačením tlačítka za 25 minút....

Jednoduchý grankový koláč s čokoládovou polevou
V mise zmiešame všetky suché prísady: múka + prášok do pečiva + cukor + Granko + štipka...

Zemiakové lokše
Perfektná príloha k pečenej kačke alebo husi, výborná na plnenie restovanou pečeňou, ale aj na sladko s makom či lekvárom....

Zelerová polievka so smotanou
Zeler nakrájame na plátky a uvaríme v 1, 25 l vody domäkka. Potom ho rozmixujeme a...

Brokovnica so syrom
Nesmejte sa všetci. Pred pár rokmi sme začali pestovať Brokolicu na našej záhradke, a moja...

Halušky so smotanovou omáčkou zo smržov
Jarné huby smrže veľmi dobre doplňajú zemiakové halušky. Manžel to ohodnotil jedným slovom - delikatesa.

Sýty šošovicový šalát
Šošovicu necháme namočenú odstáť asi hodinu a následne ju uvaríme (pozor nerozvariť). Uvarenú ju scedíme a...

Dulový syr zo šupiek
Dula je ovocie s liečivými účinkami. Obsahuje 10 % cukru, pektín, kyseliny, triesloviny,...

Teľacie ragú so špargľou
Mäso odblaníme, umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do osolenej vody. K polomäkkému...

Jesenná jablková pochúťka
Keďže je jablková sezóna, aj my sme sa rozhodli pre klasický jablkový koláč. Je síce...

Špagety s hlívou a řapíkatým celerem
Poslední dobou experimentuji se špagetami, které mi začaly chutnat až vloni v Egyptě. Joo, ...

Labneh s limetkovou kůrou, česnekem a bylinkou
Miluji labneh, vykapaný jogurt. nejen čistý bílý, ale různě dochucený před kapáním. K...

Vločkový koláč s čučoriedkami
Na troche masla opražíme polovicu vločiek (200 g) na stredne miernom ohni. Mali by byť jemne...

Tvarohový koláč s ringlotami
Fajnový jemný koláč s tvarohom a sladkokyslý od čerstvých ringlôt. Oplatí sa vyskúšať.

Cyklámenová pochúťka
Táto netradičná pochúťka je určené predovšetkým pre labužníkov dobrého a zároveň zdravého jedla. Odporúčam ako kvalitné...