Foto: boldy
pripravujeme ho kedykoľvek, keď je naň chuť
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
60 minút
na 150 °C
na 150 °C
Postup
-
1
Preosiatu múku premiešame s práškovým cukrom, práškom do pečiva a soľou. Vajcia vyšľaháme so zmäknutým maslom do peny, dokonale zmiešame s múkou, vypracujeme bochník a odložíme na pol hodiny do chladničky.
- 2
Z bochníka odoberieme 2/3 a rukou roztlačíme do vymastenej formy tak, aby cesto presahovalo na okraje formy. Na pripravené cesto uložíme umyté odkvapkané ovocie a posypeme vanilkovým cukrom.
- 3
Na hrubom strúhadle postrúhame zvyšné cesto, ktoré rozložíme na ovocie a v stredne vyhriatej rúre upečieme doružova.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu