Kurací šalát s hubami

jatanika - fotkajatanika, 30. decembra 2010
Kurací šalát s hubami
Foto: jatanika

Šalát robievam tradične na Silvestra. Mám ho z časopisu Dorka.

Suroviny

500 g
400 g, nakladané
80 g
2 - 3




Postup

  1. 1

    Pre rýchlosť prípravy používam kuracie prsia. Môžeme však použiť aj iné vykostené kuracie či morčacie mäso. Mäso nakrájame na plátky, opražíme domäkka na panvici z oboch strán (môžeme aj uvariť či upiecť), vyberieme a pokrájame na rezance. Dáme do misy. Huby scedíme a nakrájame na menšie kúsky. Ja používam zmes šampiňónov, domácich rýdzikov a hríbov. Spolu s nakrájanými uhorkami pridáme k mäsu. Cibuľu nakrájame na kolieska a pridáme do šalátu. Osolíme, okoreníme a premiešame. Zalejeme nálevom z citrónovej šťavy (octu), kvalitného oleja, cukru a trochy vody. Premiešame a necháme odstáť na chladnom mieste niekoľko hodín.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia