Foto: jatanika
Šalát robievam tradične na Silvestra. Mám ho z časopisu Dorka.
Postup
-
1
Pre rýchlosť prípravy používam kuracie prsia. Môžeme však použiť aj iné vykostené kuracie či morčacie mäso. Mäso nakrájame na plátky, opražíme domäkka na panvici z oboch strán (môžeme aj uvariť či upiecť), vyberieme a pokrájame na rezance. Dáme do misy. Huby scedíme a nakrájame na menšie kúsky. Ja používam zmes šampiňónov, domácich rýdzikov a hríbov. Spolu s nakrájanými uhorkami pridáme k mäsu. Cibuľu nakrájame na kolieska a pridáme do šalátu. Osolíme, okoreníme a premiešame. Zalejeme nálevom z citrónovej šťavy (octu), kvalitného oleja, cukru a trochy vody. Premiešame a necháme odstáť na chladnom mieste niekoľko hodín.
Diskusia k receptu