Pečená plnená podbrušinka fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 21. júla 2013

Včera som dostala čerstvú dodávku mäsa a výrobkov z farmy. Objednala som si aj podbrušinku na plnenie. Dnes som urobila plnku z varených vajíčok.

20 minút
príprava
75 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
5 ks varené
1 ks starší
1 ks
1 strúčik
2 ks surové
1 PL
1 dl
podľa chuti
štipka
štipka
1 ČL
príloha:
obloha:




Postup

  1. 1

    Farmárske mäso...krkovička s kosťou ,karé s kosťou,celá lopatka a podbrušinka..

    Pečená plnená podbrušinka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    podbrušinku som poriadne umyla a osušila.. urobila som do nej malý otvor...celková hrúbka podbrušinky je 2 cm.ja robím otvor rukou a nie nožom, aby som to jemné mäsko nedorezala..je tam v strede iba tenká blana a tou sa treba predierať ku koncu...na konci ju neotvorím, nechám spojené, nemusím zošívať, alebo používať ihlicu..

    Pečená plnená podbrušinka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    dala som si uvariť 5 vajec na tvrdo...ošúpala..

    Pečená plnená podbrušinka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pokiaľ sa vajcia varili, pokrájala som si jeden rohlík na kocky...na bravčovej masti opiekla kocky do zlatohneda...

    Pečená plnená podbrušinka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vajcia som pokrojila po dlžke na 4 časti a potom pokrájala na kocky..

    Pečená plnená podbrušinka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    do m isy som vysypala opražené kocky rohlíkov, pridala som pokrájané vajcia, pridala pokrájanú petržlenovú vňať..soľ, mleté čierne korenie,1 cibuľu pokrájala na kocky,1 strúčik cesnaku na drobno,a pridala 2 surové vajcia , ktoré som zošľahala a trošku osolila...poliala som plnku a opatrne zmiešala, aby sa varené vajcia zbytočne nemrvili...

    Pečená plnená podbrušinka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    podbrušinku som osolila aj z vonku aj zvnútra,vložila som do nej plnku a otvor som spojila ihlicou...netreba dávať veľa plnky, lebo podbrušinka pri pečení praskne...

    Pečená plnená podbrušinka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    do zapekacej misy som dala na spodok bravčovú masť..podbušinku som trošku posypala červenou paprikou a vložila do misy...podliala som ju 1 dl. červeného vína..

    Pečená plnená podbrušinka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    trúbu som predriala na 200st. a piekla sa 1 hod.aj 15 min..upečená do chrumkava a takto vyzerá v reze..pokiaľ sa podbrušinka piekla, očistila som si ružovky zemiaky zo záhrady a na bravčovej masti opiekla so ružova..k tomuto skvelému obedu som podávala ako prílohu kučeravý hlávkový šalát v skadkokyslom náleve...

    Pečená plnená podbrušinka (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    zdobila krúžkami mojej modrej papriky a čerstvými práve dozretými obrovskými černicami...

    Pečená plnená podbrušinka (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    modrá paprika a vňaťky...tanier som zdobila kučeravým šalátom..

    Pečená plnená podbrušinka (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    prejem vám dobrú chuť...

    Pečená plnená podbrušinka (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

sracz
Nádherná práca, milá izabella929 - s umným využitím všetkého dobrého čo farma_r záhradka-Rka dali! Mne osobne sa veľmi páči okulahodiaca prezentácia výsledkov Tvojich chutí, vkusu a rúk!
radost
@izabella929
si poklad rodiny..trpezlivo a s láskou si odrobíš v záhradke i v kuchyni pracovné mnohé hodiny...nech ťa čaká radosť a vdaka...od tých-čo s tebou žijú..a výsledky tvojej práce sťa sladký nektár pijú...:-)
afataga
vyzera to naramne vyborne, ale podbrusinku asi v obchode nekupis, aspon ja som to este nevidela, a modra paprika? to som tiez este nevidela, co ty vsetko mas v tej zahrade, to by clovek neveril :-)
izabella929
@sracz..neviem , či vieš o ktorú časť bravčovinky sa jedná, ale preložím: je to dagadó...táto časť je vynikajúca na varenie, pečenie no a samozrejme na plnenie, vlastne , keď sa to upečie, mäsko je z toho všetkého iba 1 cm. ostatné je plnka..ďakujem veľmi pekne za komentár.-))
izabella929
@radost...na toto mám iba jednu odpoveď..,,.nie je všetko zlato, čo sa blyští,, a tým som napísala všetko.-))s láskou rozdávam moje recepty vám..ďakujem za komentár.-)
izabella929
@afataga...m áš pravdu, tento kus mäska v obchode nikde nekúpiš...je to bonus pre mäsiarov..ale u farmára to ide objednať...inak, keď sa robí zabíjačka, toto je najfajnejšie, najjemneší kus mäska a jeme ho iba tak s chlebíkom...vďaka ti za komentár.-)
pusta
veľmi pekný a chutný recept.
škoda, že bežne sa k tomu nedostanem.
margaretka28
Takto podobne ju plním aj ja, len vajíčka dávam do rožkov surové, ale páči sa mi Tvoja verzia, tak ked zas budem robiť, tak podľa Teba, len to bude až po dalšej zabíjačke, lebo už nemám :-)
izabella929
@margaretka..bolo to veľmi chutné.-) objednala som si hneď 2 kg podbrušinky...robievam ju rada, krásne vyzerá a je tam minimum mäska...ďakujem moja milá za komentár.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia