Avokádovo-cuketová polievka

frezia68 - fotkafrezia68, 27. marca 2011
Avokádovo-cuketová polievka
Foto: frezia68

Hľadala som recepty z avokáda a tento som našla v časopise,ktorý ma inšpiroval.Ale vynechala som tukovú smotanu a vylepšila podľa mojej chuti.A tak zdravá,zásaditá Zobraziť celý popisHľadala som recepty z avokáda a tento som našla v časopise,ktorý ma inšpiroval.Ale vynechala som tukovú smotanu a vylepšila podľa mojej chuti.A tak zdravá,zásaditá polievočka je na tanieri a ako by povedal Ital Emanuel-symfónia natura.Ale sa priznám,že za dobrý guláš,či fazuľovicu by som hneď menila :-)))

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks mladá
2 ks  zrelé
1 ks
2 ks  - strúčik
5 ks
8 dcl
1/2 dcl
 varená




Postup

  1. 1

    Mladú cibuľku som pokrájala na drobno a dala orestovať na olivový olej.Pridala pokrájané strúčiky cesnaku a podliala zeleninovým vývarom.

  2. 2

    Cukety som dobre poumývala a pretože boli mladé,neolúpala som ich,ale nakrájala na drobné kocky a pridala do vývaru.Stačilo aby povreli cca 5 min. na miernom plameni.Kto chce,pridá čilli.Šupka z cukety obsahuje horčík,vitamín A a má priaznivé účinky na črevnú flóru.

  3. 3

    Zrelé avokáda som zbavila kôstky,olúpala ,pokvapkala dužinu citrónom a nakrájala na kocky.Polovicu avokáda som odložila nepokrájané,len pokvapkané citrónom.Tú pridám na záver do hotovej polievky.

  4. 4

    K zmäknutej cukine pridám avokádo,povarím na miernom ohni a hotovú polievku rozmixujem.Ochutím,pridám petržlenovú vňať,nakrájanú zelenú časť mladej cibuľky ( alebo pažítku ),nakrájanú polovicu avokáda na kocky a na ozdobu mrkvu,nakrájanú na krúžky,ktorá sa varila vo vývare.Kto chce,pridá na tanier lyžicu kyslej smotany,alebo šľahačku.Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

danculka
neskúšala som to ešte nikdy,dúfam že to stojí za to...
lucylee
a zase sme doma, perfektný, zdravý a krásny recept a minimum komentárov...@frezia68 100 bodov!
bozulka
@frezicka , polievočka vyzerá dobre,suroviny výborné,ale ..ja radšej bez avokáda,to by som radšej urobila nátierku alebo "zblajzla"len tak natur- lyžičkou.Ale cukínovú urobím podľa teba.
tamik
veľmi zaujímavá polievočka...dneska som si ju robila na obed....a to že si vynechala smotanu vôbec nevadí...tiež mam radšej diétnejšie verzie :)
frezia68
Ďakujem za nakuknutie,kto potrebuje zásaditú stravu-vyhovuje :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia