Spaghetti con pomodoro e gamberetti per colpa del Chianti
Foto: mardo
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ja viem. Ten názov je dlhy. Špagety sú ale neskutočne dobre, pretože, je v nich chianti, moje najobľúbenejšie víno a krevety. Svetová kombinacia. Plus paradajky, tam nie je o čom diskutovať. Základom bude cesnak. Roztlačíme ho nožom, a dáme speniť na panvicu s olivovym olejom. Po orestovani nám olej nasiakne chuťou cesnaku môžeme pridať čerstvé krevety a restujeme. Stavu z hlavičiek kreviet vytlačíme na panvicu. Znie to zle, ale prave tam sa nachádza stava. Hlavičky môžme na chvilu vložiť na panvicu a restovat. Este všetko chvilu restujeme, ked sú krevety urobené, vytiahneme cesnak a hlavičky a pridáme trochu vina. Počkáme na vyparenie alkoholu a pridáme paradajky. Tie si vopred oparíme a nakrájame na kúsky. Osolíme a okoreníme. Dáme všetkému cas nech sa chuťe spoja. Nakoniec troskou masla zahustíme. Do panvice pridáme špagety priamo z hrnca v ktorom sa varili, ked sa nám dostane trocha vody zo špagiet do panvice to nevadí. Premiešame a servírujeme. Strúhaný parmezán a lístky bazalky nič nepokazia. Prajem dobru chuť!
dufam ze to nebolo posledny krat. este par receptov mam. ;-)
tak to sa mi pripomen a spravim jeden den nejake rybarske spagety. ok? :-)
pocul som ze sa robia stretka tak tam navarim! ;-)
keby ja som mal zenu ktorej by som navaril........;-)
No taky je stav momentálne. :-))) jak sa mi tu páči!!!
Ďakujem, pokial sa mi bude dat navarim a popridavam toho viac.