Foto: rybarkuchar
Alebo ak chcete mrežovaný steak. Nejde o nič prevratné. Len taká malá finta. Dá sa vyčariť rôzna farebná kombinácia.
Postup
-
1
Nakrájame bravčové ( s kľudom použite aj iné mäso ) rezne zhruba na 1 až 1,5 cm a vytvoríme do nich hlboké zárezy v tvare mreže. Kto je zručnejší a rezbársky založený, môže sa vyšantiť. Rezne neklepeme !!!
-
2
Pripravíme si hustú pastu z oleja, horčice, vajíčka, múky a korenín – nezabudnite na čili.
-
3
Dobre vymiešame. Malo by to byť trochu hustejšie ako palacinkové cesto.
-
4
Pastu vtrime do zárezov –rezne neobaľujeme, len vtrieme do zárezov. Podľa chuti sprudka opečieme, najprv z nezarezanej strany. Podávame s čímkoľvek.
Diskusia k receptu