Čarovný pekáčik fotorecept

elisticka - fotkaelisticka, 29. novembra 2010
Čarovný pekáčik (fotorecept)
Foto: elisticka

Tohoročná kapustička je už vykvasená tak som urobila môj obľúbený recept všetko j denom pekačiku :-)))môžu si pochutiť aj celiatici kedže nič neobsahuje lepok.

4-6
porcie
70 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Suroviny

500 g
500 g
600 g
2 PL, na dochutenie
100 ml
100 g




Postup

  1. 1

    pripravíme si všetky suroviny

    Čarovný pekáčik (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na dno pekačika nalejeme trocha oleja a uložíme mäsko a posypeme korením kedže je už so soľou tak už nesolím

    Čarovný pekáčik (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    zemiaky si nakrájam na kolečká a poukladám rovnomerne na mäsko

    Čarovný pekáčik (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    potom uložíme kapustu a kedže aj ona je slana tak zemiaky nesolím dávam aj s kapustovou šťavou

    Čarovný pekáčik (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na kapustu poukladám nakrájanú slaninu mala som pekne prerastenú

    Čarovný pekáčik (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ešte popolievam olejom a zakryjem vrchnákom pekáčika

    Čarovný pekáčik (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    pečieme pri 250st asi 1hodinu

    Čarovný pekáčik (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    naservírujeme a na vrch dáme kopček kyslej smotany. A toto je výsledok dobrú chuť:-)))

    Čarovný pekáčik (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

klaura
@Elisti čka, mäso, zemiaky, kyslá kapusta ... to ma vždy dostane ... výborný recept a ukladám si ho ...
danculka
Ty si to dala pre mňa, ja milujem jedem hrniec, a tieto ingrediencie mi všetky pasujú, dík..:))))))
dorisa
No,krásna papanica, Podarila sa ti, mnam.
3496_1273988640 - profilový obrázok
ipo
ipo
Ja to robím v tlakovom hrnci, je to rýchlo a lepšie sa spoja chute.
elisticka
@ipo ale v tlakovom hrnci to nie je chrumkave.-))))ja najradsej dobre prepečene v hrnci je to len udusene!!! a chute sa spojili aj tu super lebo mam priliehavy vrchnacik a nic neunikne mnam.....

mojack
Aj ja to robím, ale v titánovom hrnci. Je to rýchlo ako v tlakovom a pred koncom to nechám pripiect.Dobré je to aj s kurčatom, vtedy je to viac štavnaté ale aj s mäsovými guličkami / čo sa dáva do plnenej papriky/.
Tak a zajtra bude kapustička :-))
veronka8
aj ja som dostala chuť na túto oichúťku, bežím do obchodu.....
kysucan
Je to chutné. U nás sa to prípravuje s malými obmenami. Toto ale určite vyskúšame. Kapustička je už vykysnúta, zemiačky máme akurát, no a mäsko už u mäsiara prípravujú. Určite si pochutná celá rodina.
alga
Ďakujem za vyzvanie,presne tento recept zvyknem používať aj ja.Je to skutočne dobré a sýte jedlo.
tatranka
Všetky ingrediencie chutné,takže jedlo určite tiež veľmi chutné.A to sa mi ráta,že to je aj chrumkavé,výborne zapečené.
coldbery
Mäsko,kapustička,zamiačky a slaninka....to je fantastická mňamka...mám to veľmi rada...mám recept na zajtra.....:-)))
nika72
ja robievam niečo podobné vola sa to Moravské mäso,ale tam ide na spodnú vrstvu slanina na plátky,potom cibuľa nakrajana na mesiačiky,mäso(morčacie,kuracie,bravčové),zemiaky a posledná vrstva kyslá kapusta...zakryté pečiem asi hodinu,potom to potriem kyslou smotanou a dopečiem do ružova....
vavan
Vyzerá to super,určite vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia