Ruža zo zubáča
šéfkuchár hotela Chopok v Demänovskej Doline, 21. mája 2012
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Prvým krokom je spracovanie a príprava jemnej čerstvej filety zo zubáča. Z filety nakrájame tenké plátky dostatočne široké. Na jednu porciu potrebujeme asi šesť plátkov.
- 2
Marináda na dochutenie mäsa: najemno nakrájame hrsť estragónu. Pridáme šťavu a kôru z limety a mätu. Následne zalejeme olivovým olejom a pridáme štipku korenia a morskej soli. Plátky zubáča marinujeme v pripravenej zmesi minimálne hodinu.
- 3
Zo šiestich plátkov ryby vytvarujeme ružu. Nádobu na pečenie polejeme trochou olivového oleja a rybiu ružu položíme na ňu. Vložíme do predhriatej rúry na 6 – 8 minút a pečieme pri teplote 180 oC.
- 4
Ako prílohu podávame zmes šalátov. Používame frissé, dubový list, valeriánu, lolo– rosso, lolo–bianco, čakanku a rukolu. Dochutíme dresingom z mäty, limetkovej a citrónovej šťavy, petržlenovej vňate a olivového oleja. Prelejeme ním šalát až pred podávaním. Ružu zo zubáča uložíme na šalát. Na záver pridáme jedlé kvety, napríklad fialky či nechtík lekársky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu