Foto: alexola
18ks
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
35-40 minút
na 175 °C
na 175 °C
Postup
-
1
Zmiešame múku, prášok do pečiva, škoricu a mleté orechy.
-
2
Zmiešame vajíčka s cukrom, mäkkým maslom a jogurtom.
-
3
Obe zmesi spojíme a primiešame aj nakrájané slivky.
-
4
Cesto plníme do vymastených a múkou vysypaných priehlbiniek mafinového plechu, na povrchu ešte posypeme mletými orechmi.
-
5
Počas pečenia treba mafiny pomocou špáradlovej metódy sledovať, či sú prepečené, pretože zrelé šťavnaté ovocie zvyšuje vlhkosť uprostred koláčika a predlžuje tým čas jeho pečenia. Nech sa páči...
Máš ich pekné.
Tá pec je super. Videla som v zahraničí pec, ale už nepoužívanú.