Morská ryba s baklažánom

rybarkuchar - fotkarybarkuchar, 7. februára 2012

Je to zdravé jedlo s rýchlou prípravou a zaujímavou chuťou baklažánovej pasty.

30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrazené morské ryby necháme pomaly rozmraziť (min.12 hod.), dôkladne vysušíme ( väčšinou sú tak napité vodou, že skôr pripomínajú špongiu – preto ich moc nemusím, ale čo už – tému mrazené morské ryby nechám radšej tak, prižmúrim oko a je to). Len posolíme a opečieme na oleji z oboch strán. Do výpeku pridáme slávky a pokrájané krabie tyčinky. Len prehrejeme, odstavíme, pridáme trochu soli a balzamikového octu.

    Morská ryba s baklažánom - obrázok 1
  2. 2

    Baklažán necháme v rúre upiecť (cca.20 min), vyberieme dužinu a zmiešame s nadrobno posekanými krabími tyčinkami, bylinkami a bielym jogurtom. Dochutíme olivovým olejom, soľou a štipkou čierneho korenia. Ja som si neodpustil trochu najemno posekaného čili. Všetko dôkladne premiešame a necháme vychladnúť.

    Morská ryba s baklažánom - obrázok 2
  3. 3

    Na tanier dáme rukolový šalát (rukola, soľ, olivový olej balzamikový ocot), upraženú rybu, šalát zo slávok a krabých tyčiniek, pridáme baklažánovú pastu a varené zemiaky. Celé pokvapkáme olivovým olejom. Pri troche fantázie je to dobrý materiál na aranžovanie – ja som sa s tým moc nepáral.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: