Listový šalát s cícerom a avokádom a pečenými hubami fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
400 g |
|
6/3 ks alebo portobello |
|
|
|
Marináda na huby: | |
1 PL |
|
1/2 hrnček |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
2 strúčik |
|
|
|
Zálievka na šalát: | |
1/5 hrnček |
|
3 PL |
|
1/5 hrnček |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Marinádu na huby pripravíme zmiešaním vína, oleja, sójovej omáčky, balzamikového octu a najemno nakrájaného, či roztlačeného cesnaku. Pridáme čerstvo zomleté čierne korenie.
-
2
Klobúčiky húb otočíme "dole hlavou", zalejeme pripravenou marinádou a necháme marinovať 20 minút. Potom nádobu prikryjeme alobalom a v rúre vyhriatej na 200°C pečieme cca 30minút. Alobal odstránime, huby otočíme a pečieme ďalších 10 -15 minút. Po upečení nakrájame na hrubšie plátky a jemne osolíme.
-
3
Šalátové listy umyjeme a osušíme.
-
4
Pridáme prepláchnutý cícer, avokádo a cibuľu nakrájané na tenké plátky - mesiačiky. Zľahka premiešame.
-
5
Zálievku pripravíme zmiešaním uvedených surovín.
-
6
Tesne pred podávaním šalát prelejeme zálievkou a pridáme nakrájané huby.
- 7
Recept je z knihy Veganomicon od Isa Chandra Moskowitz a Terry Hope Romero
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
ale slinky sa mi zbiehaju pri pohlade na kazdy z nich ;-)