
Vietnamská dýňová polévka
Není to polévka krémová, je to slaďoučká, lehce slaná, kokosovo mléčná, příjemná chuť....

Marinované jahody s octom balzamiko
Jahody umyjeme, prekrojíme na polovicu, ocukríme, prelejeme balzamikom a necháme 2 hodiny odstáť.

Vanilkové rezy
Pre nedostatok času som použila dobošové pláty , ktoré so naplnila vanilkovou plnkou, tú som si urobila...

Banánový tvarožník
Po zhliadnutí jedného receptu tu na vareche a obsahu chladničky som sa rozhodla... chce to sobotný...

Slaná štrúdľa s hlávkovou kapustou a so slaninou
Štrúdle a záviny poznáme a pripravujeme väčšinou nasladko. Ale aj slané majú svoje čaro. Môžeme...

Kakaové kocky s višňami
Dnes som upiekla chutné kakaové kocky s višňami vhodné ku kávičke....

Broskyňový puding bez varenia
Bez varenia, bez prášku :-) fotená je pracovná verzia, tak snáď sa nikto nebude pohoršovať...

Kolienko so šalátom zo zemiakov, z jabĺk a feniklu
Veľkonočná gastronómia ma vždy fascinovala. Najmä v tradičnom poňatí starých mám, ktoré vedeli pripraviť neskutočne dobré jedlá. Pridávam k nim len štipku svojho...

Bezlepkový medovo-orechový krémeš
Vyskúšajte tento tradičný sviatočný recept v našej bezlepkovej verzii. Zaručujeme, že chutí ešte lepšie ako ten lepkový....

Grilovaný pozdrav zo stredomoria
Maje babuľky majú veľmi rady cukinky a baklažán. A keďže ich mám rád aj ja (teda...

Cuketovo-mrkvový dia šalát
Nakoľko som už pre nás robila tento šalát, tak dnes, len z minidávky... nezachovala sa fotodokumentácia:))))

Sušené paradajky
Je sezóna rajčín. Sušíte alebo rozvárate? Ja suším. Musím si ale kúpiť výkonnejšiu sušičku...

Cuketové farfalle s mozzarellovým maslom
Jemne opečená cukina v spojení s mozzarellou na cestovinách je naozaj lahodné spojenie. Tento recept naviac...

Čokoládovo-ovocná rawtička
Už dlhšiu dobu som nadšená vitariánstvom, ale nie som 100% raw, napriek tomu často pripravujem...

Koláč z kompótu
starsi kompót z m. r. vylejeme do misy, rozšlaháme, pridáme ostatne suroviny a pečieme

Sofiina tekvicová polievka
Keď moja malá neter Sofia túto polievku ochutnala, nevedela sa jej nasýtit. Odvtedy ju nazývam...

Griotkové srdiečka
Zmäknuté maslo (Palmarin) vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Do toho zapracujeme griotku a múku...

Losos s rozmarínovými pečenými zemiakmi
Milujem pečené zemiaky a tento raz som k nim zvolila lososa. Mňam.

Bezlepkový rascový chlieb
Zo 100 ml teplej vody, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút...

Tvarohové rezy
Cesto vymiesime, dáme na vymastený veľký rovný plech (ako na roládu) a predpečieme.

Novokošická kosťovica - polievka
Nedeľa ráno, môjho detstva, je hlboko zapísaná do pamäte s rituálom varenia polievky, spravidla...

Mille-Feuille Nabe
Výraz Mille-Feuille pochádza z francúzskeho jazyka a znamená tisíc listov. Tento názov prislúcha francúzskemu dezertu. Nabe sa v japonskej kuchyni prekladá ako hot pot, čiže horúci hrniec. V tomto recepte tvorí tisíc listov čínska kapusta prekladaná bravčovým bôčikom....

Tekvicovo-sójový guláš s orzom
Ak práve nemáte doma tekvicu, môže sa nahradiť zemiakmi.

Kakaové koláčiky – „čige“
Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások, ktorý pridáme do múky. Primiešame vajcia, olej, ...