Foto: alexdidi
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
600 g |
|
400 g |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
|
|
|
|
z kocky |
|
4 ks |
|
/citrón.šťava/nemusí byť |
|
Postup
-
1
Šošovicu preberieme, opláchneme a na 1 hodinu namočíme do studenej vody.
-
2
Mäso umyjeme, osušíme a porežeme na 4 plátky. Pekáčik vymastíme masťou a uložíme tam plátky mäsa. Osolíme, okoreníme a posypeme drvenou rascou. Navrch ešte posypeme 1/2 porezanej cibule, 2 strúčiky cesnaku a vločky masti. Pri tomto jedle používam masť, ale môžete použiť aj olej. Masť používam málo, ale tu sa hodí viac ako olej.
-
3
Prikryjeme alobalom a pečieme 20 minút pri 200st.C.
-
4
Vodu v ktorej sa močila šošovica vylejeme a šošovicu dáme variť s bobkovým listom. Varíme bez soli asi 30 minút do mäkka. Medzitým si na masti opečieme zvyšnú pokrájanú cibuľu a cesnak Pridáme múku a urobíme zásmažku. Odstavíme. Keď trochu vychladne pridáme mletú červenú papriku, majoránku a málo studeného mäsového vývaru. Premiešame.
-
5
Uvarenú šošovicu pridáme k zásmažke a krátko spolu povaríme. Na záver môžeme pridať trochu vínneho octa alebo citrónovej šťavy, soľ a korenie.
-
6
Z mäsa po 20 minútach pečenia odstránime alobal a pečieme ďalších 20 minút. Pripravíme si aj 4 volské oká.
-
7
Na tanier dáme šošovicu, plátok mäsa a volské oko. Pokvapkáme masťou z výpeku mäsa. Podávame s chlebom, bagetou, pečivom....
Diskusia k receptu