Vajíčko, mäsko a šošovička fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 22. januára 2011
Vajíčko, mäsko a šošovička (fotorecept)
Foto: alexdidi
4
porcie
40 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
400 g
1 ks
4 strúčiky
3 PL
2 PL
1 ks
1 KL
1 KL
1 KL
 z kocky
4 ks
 /citrón.šťava/nemusí byť




Postup

  1. 1

    Šošovicu preberieme, opláchneme a na 1 hodinu namočíme do studenej vody.

    Vajíčko, mäsko a šošovička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäso umyjeme, osušíme a porežeme na 4 plátky. Pekáčik vymastíme masťou a uložíme tam plátky mäsa. Osolíme, okoreníme a posypeme drvenou rascou. Navrch ešte posypeme 1/2 porezanej cibule, 2 strúčiky cesnaku a vločky masti. Pri tomto jedle používam masť, ale môžete použiť aj olej. Masť používam málo, ale tu sa hodí viac ako olej.

    Vajíčko, mäsko a šošovička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Prikryjeme alobalom a pečieme 20 minút pri 200st.C.

    Vajíčko, mäsko a šošovička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vodu v ktorej sa močila šošovica vylejeme a šošovicu dáme variť s bobkovým listom. Varíme bez soli asi 30 minút do mäkka. Medzitým si na masti opečieme zvyšnú pokrájanú cibuľu a cesnak Pridáme múku a urobíme zásmažku. Odstavíme. Keď trochu vychladne pridáme mletú červenú papriku, majoránku a málo studeného mäsového vývaru. Premiešame.

    Vajíčko, mäsko a šošovička (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Uvarenú šošovicu pridáme k zásmažke a krátko spolu povaríme. Na záver môžeme pridať trochu vínneho octa alebo citrónovej šťavy, soľ a korenie.

    Vajíčko, mäsko a šošovička (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z mäsa po 20 minútach pečenia odstránime alobal a pečieme ďalších 20 minút. Pripravíme si aj 4 volské oká.

    Vajíčko, mäsko a šošovička (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanier dáme šošovicu, plátok mäsa a volské oko. Pokvapkáme masťou z výpeku mäsa. Podávame s chlebom, bagetou, pečivom....

Diskusia k receptu

sjuz
mňam, moje obĺúbené jedlo. už si predstavujem, ako sa ten žĺtok krásne rozteká...:)
duschko
Taketo recepty ma vzdy potesia. Hned by som si dal. Asi na buduci tyzden. Velmi dobre napisany a nafoteny.
marianne69
...sosovicku kedykolvek:-),a s volskym okom nema chybu.Raz v tyzdni sa snazim varit strukoviny,teraz mam rozvareny cicer,na salatik.:-)
danculka
Niekedy stačila šošovica a volské oko,ake krkovička to istí....urobím..
babidka
veru , dobre a syte - mne sa to paci :-) Sosovicu mam rada , manzel chce k tomu udene rebierko ktore ja nemusim ....tato kombinacia uspokoji jeho aj mna :-)
kuchticka
Mne sa tiez paci tento recept - dobre spracovanie a pekne nafotene. Ja tiez robievam sosovicu s volkym okom a hodne osmazemej cibule navrch. Take tie nakrajane polmesiaciky, ktore osmazim dozlatova. Nam staci i be masa, ale pre vatsich jedlikov je to sytejsie s tym masom.
kamk
Dakujem za tento recept, nam sa ani vsetkym neusiel - varila som v pondelok a dnes - streda, plnim prosbu a varim znova : ))))))))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia