Cestoviny s krevetami a so špenátom
Miloš Mikuš
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 20. apríla 2021
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 20. apríla 2021
Foto: Miloš Mikuš
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 g (vylúpané) |
|
250 g čerstvý |
|
100 g |
|
1 šálka nasekanej zelenej vňate |
|
70 g (naložené v oleji) |
|
150 g olúpané |
|
4 strúčiky |
|
2 PL |
|
4 menšie vetvičky |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Nakrájanú šunku mierne opražíme na masle, pridáme nakrájanú cibuľovú vňať, popučený cesnak a krátko opražíme. Pridáme krevety, pokrájané paradajky, okoreníme a krátko opražíme. Nemiešame, len pretrepávame.
- 2
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente, scedíme. Špenátové listy prelejeme vriacou vodou, scedíme, nakrájame na menšie kúsky.
- 3
Cestoviny a špenát pridáme ku krevetám spolu s posekanou bazalkou, krátko spolu opražíme, prikryjeme a odstavíme. Po pár minútach jemne zamiešame, okoreníme a podávame so strúhaným parmezánom.
Tiež cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu