Cestoviny s krevetami a so špenátom

Miloš Mikuš
vedec s vareškou a pohárom vína, autor kuchárskych kníh, 20. apríla 2021
Cestoviny s krevetami a so špenátom
Foto: Miloš Mikuš
20 minút
príprava

Suroviny

500 g (vylúpané)
250 g čerstvý
100 g
1 šálka nasekanej zelenej vňate
70 g (naložené v oleji)
150 g olúpané
4 strúčiky
2 PL
4 menšie vetvičky




Postup

  1. 1

    Nakrájanú šunku mierne opražíme na masle, pridáme nakrájanú cibuľovú vňať, popučený cesnak a krátko opražíme. Pridáme krevety, pokrájané paradajky, okoreníme a krátko opražíme. Nemiešame, len pretrepávame.

  2. 2

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente, scedíme. Špenátové listy prelejeme vriacou vodou, scedíme, nakrájame na menšie kúsky.

  3. 3

    Cestoviny a špenát pridáme ku krevetám spolu s posekanou bazalkou, krátko spolu opražíme, prikryjeme a odstavíme. Po pár minútach jemne zamiešame, okoreníme a podávame so strúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia