Foto: tassiedevil
Pre milovníkov čokolády...
Postup
-
1
Marcipánovú hmotu si vyvaľkáme na 2-3mm hrúbku a vykrajujeme malé kolieska 2 a 1/2 -3 cm. Ja som si pripravil marcipánovú hmotu podľa receptu od @kukulienka71.
-
2
Príprava krému: cukor rozpustíme na svetlý karamel, zalejeme horúcou smotanou, krátko povaríme a necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do spenenia, pridáme rozpustenú mliečnu čokoládu,/ ktorú sme rozpustili na vodnom kúpeli/, karamel a zľahka miešame asi 10 min. Vychladnutú zmes vyšľaháme na ľahkú penu.
-
3
Na povykrajované marcipánové kolieska si za pomoci striekacieho vrecka nastriekame vyšľahanú hmotu do tvaru malých špičiek. Necháme dobre vychladnúť a namáčame do roztopenej čokolády, nie horúcej okolo 35 stupňov a necháme schladiť. Môžeme potiahnuť bielou alebo tmavou kvalitnou čokoládou.
-
4
Poukladáme na mriežku
Diskusia k receptu